Cum se aseaza marfa pe rafturi?

0 Shares
0
0
0

Cum se aseaza marfa pe rafturi?
Daca stiti anumite trucuri pentru a aseza marfa in magazin puteti avea o crestere substantiala a vanzarilor. Studiile efectuate de specialistii din domeniu arata ca un procent 60% din consumatori hotarasc sa cumpere din rafturi in functie de cum sunt prezentate diferite marci de produse.

De aceea va recomandam sa fiti atenti ce rafturi pentru magazin cumparati, pentru a putea aseza bine produsele.

Prin urmare, nu trebuie sa asezati produsele la intamplare pe rafturi si este important ca orice magazin sa tina cont de reguli, pentru a vinde cu succes produsele. In general magazinele au un plan stabilit care sa genereze vanzari si astfel se apeleaza la consultanta specializata pentru a aseza marfa.

Magazinele mai mici nu au tot timpul o strategie pentru a aranja marfa si cand exista o aranjare prestabilita regulile se iau in conformitate cu spatiul limitat disponibil. De cele mai multe ori in cazul magazinelor mici nu se reuseste aranjarea produselor pe rafturi pe categorii.

[adsenseyu1]

Specialistii in vanzari spun ca sunt doua moduri prin care puteti pune marfa pe rafturi: in segmente sau in blocuri. In cazul in care puneti produsele pe segmente nu veti tine cont de marca si produsele trebuie puse pe categorii.

Daca puneti produsele in blocuri atunci veti tine cont de procesul in care consumatorii cauta pe rafturi diverse produse si le veti oferi acestora si posibilitatea de a compara preturile.

S-a observat faptul ca oamenii tind sa observe mai repede produsele puse in bloc. Alegerea unui produs direct de pe raft este mult mai rapida daca produsele sunt dispuse in blocuri de brand decat daca sunt puse pe segmente.

Gruparea in blocuri poate fi facuta pe verticala sau pe orizontala. Eficienta modului de dispunere vertical poate fi influentata de inaltimea cumparatorului, lungimea raftului, numarul de etajere, si eficienta in dispunerea pe orizontala depinde de cat de lung este raftul.

Produsele care au cea mai mare valoare trebuie puse in centru. De asemenea o categorie cu o foarte buna frecventa de cumparare ar trebui plasata la capatul raftului si in cadrul unei categorii la margini se va aseza brandul care este cel mai cautat.

[adsenseyu1]

Pentru magazinele mici este necesar ca vanzatorul sa stie foarte bine ce produse are pentru a ii putea convinge pe consumatori sa cumpere. Consultantii ii sfatuiesc pe proprietarii magazinelor sa isi creeze spatii de expunere mici in care sa puna produsele pe categorii, in asa fel incat consumatorul sa poata sa gaseasca usor tot ce cauta.

De asemenea va recomandam sa evitati sa lasati spatii goale pe rafturi dar ar fi bine sa evitati si aglomerarea rafturilor.

Proprietarul unui magazin trebuie sa apeleze la unele trucuri in ceea ce priveste amenajarea in functie de tipul de clienti carora se adreseaza. Expertii in vanzari avertizeaza ca atunci cand se afla in magazine cumparatorii tind sa se orienteze mai mult in partea dreapta si sa parcurga toata suprafata. Clientii cauta acele produse de apel pentru care au venit in magazin si de aceea aceste produse trebuie puse in spatiu cat mai bine in asa fel incat sa determine clientul sa mearga prin tot magazinul.

0 Shares
You May Also Like