Cum sa-ti montezi singur mocheta?

0 Shares
0
0
0

Cum sa-ti montezi singur mocheta?
Trendul Do It Yourself a inceput sa se aplice in toate domeniile din viata fiecaruia. Iar de la cutiuta de bijuterii facuta pentru iubita ta si pana la montarea mochetei, nu mai e decat un singur pas. Astazi m-am gandit sa-ti vin in ajutor cu sfaturi pentru montarea de calitate a mochetei.

In primul rand, asigura-te ca ai la indemana toate ustensilele necesare pentru montaj: adeziv sau banda adeziva cu dubla lipire, cutter sau o foarfeca ascutita, spaclu zimtat, liniar metalic si rola pentru intinderea mochetei.

Montajul mochetei depinde de traficul si suprafata spatiului pe care il amenajezi. Este necesar sa folosesti un adeziv special atunci cand e vorba despre un birou sau o alta incapere circulata, dar astazi nu discutam despre aceasta situatie.[adsenseyu1]

Primul pas pentru montare este curatarea temeinica a suprafetei pe care vei lucra. Indeparteaza toate urmele de murdarie, praf, lipici, grasime sau umezeala si netezeste suprafata daca este neregulata; ar fi ideal ca podeaua sa fie perfect plana, altfel este necesara turnarea unui strat de amorsa si unul de sapa.

In cazul in care aplici mocheta peste gresie sau parchet, nu ai atatea batai de cap, poti sa treci doar cu aspiratorul si cu mopul ca sa cureti impuritatile.

Al doilea pas este decuparea detaliilor mochetei, pentru care ai nevoie de liniar si de cutter. Intinde mocheta in camera si marcheaza cu atentie toate spatiile pe care va trebui sa le tai: tevi, prag, picioarele caloriferului etc.

Apoi, decupeaza cu atentie, la milimetru, detaliile pe care le-ai marcat si lasa mocheta intinsa in camera pentru cel putin 24 de ore, ca sa revina la forma neteda, fara cute.

[adsenseyu1]

Alege plintele, din lemn, plastic, metal la alegere, sub forma de cleme sau surub. Te vor ajuta sa fixezi mai usor mocheta sau sa ascunzi eventualele imperfectiuni de lucru. Poti asorta culoarea plintelor cu cea a mochetei sau cu culoarea peretilor, dulapurilor etc.

Pentru a lipi mocheta, porneste din partea mai ingusta a camerei si aplica adeziv cam de 1 metru. Apoi, asterne bucata de mocheta si netezeste-o, ca sa nu aiba cute inestetice. Poti sa intinzi adezivul cu ajutorul spaclului zimtat iar mocheta sa o indrepti cu ajutorul rolei, incepand din mijlocul camerei spre exterior.

Ultima etapa in montare este finisarea, inlaturarea surplusului de material la imbinarea cu peretele, cu ajutorul cutter-ului. Daca ai mochetat intreaga incapere, poti opta pentru plinta, care se aseaza deasupra mochetei si pe zid. Ai grija la plintele cu surub, foloseste o bormasina dar fi atent ca praful sa nu se astearna pe mocheta proaspat montata.

Spor la treaba!

0 Shares
You May Also Like