Cum sa ingrijesti Hortensia in timpul iernii?

Cum sa ingrijesti Hortensia in timpul iernii?

0 Shares
0
0
0

Un aspect extrem de important cand vine vorba despre ingrijirea hortensiei in timpul iernii este aclimatizarea acesteia la conditiile atmosferice din Romania. Florile de hortensie nu sunt adaptate in totalitate la temperaturile extreme, care pot ajunge vara la 30-35 de grade si iarna la minus 20-30 de grade.

Hortensia este potrivita ca floare de gradina?

Intr-un cuvant, nu. Cu toate acestea, daca sunteti hotarat sa o cultivati in gradina, trebuie sa asigurati cateva conditii obligatorii. Hortensia nu va rezista la temperaturi mai mici de 14-16 grade, cand lemnul se va solidifica si va muri. De asemenea, in timpul verii, nu suporta temperaturi peste 20-22 grade. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat florile se vor ofili mai repede. Temperatura ideala este de 15 grade Celsius.

In cazul in care decideti sa o plantati in gradina, trebuie sa luati in calcul riscul de inghet, care poate fi foarte mare. Unii horticultori recomanda invelirea tulpinii si a ramurilor plantei cu paie sau cu alte materiale care sa asigure respiratia si protectia impotriva frigului, insa nu se poate garanta ca planta nu va ingheta. Trebuie sa luati in calcul doar gerurile puternice care au avut loc in Romania in acest an.

Noi va recomandam sa utilizati ghivece mari, care sa ofere suficient spatiu pentru dezvoltarea plantei si, in acelasi timp, sa puteti muta hortensia intr-o zona protejata in timpul sezonului rece.

O alta metoda este sa o scoateti din pamant si sa o mutati in ghiveci. Aceasta metoda este potrivita doar daca doriti neaparat sa o aveti in gradina dumneavoastra. Trebuie sa luati in calcul faptul ca aceasta metoda nu va permite hortensiei sa creasca la dimensiuni spectaculoase. Scoaterea din pamant trebuie sa se faca cu toate radacinile, cat mai multe si din capilarele finale.

Hortensia – Ingrijire in ghiveci sau in gradina

Acum ca am elucidat problema de a decide daca sa crestem sau nu hortensia Alba Annabelle in gradina, iata cateva sfaturi generale despre ingrijirea hortensiei in casa sau gradina.

Este important sa retineti ca daca decideti sa o cresteti in casa, aceasta nu va rezista mai mult de 2-3 ani. Pentru a inflori, hortensia are nevoie de o perioada de “hibernare’’.

Cum se plateaza Hortensia?

Pentru a planta hortensia, folositi un pamant de buna calitate, adaugati nisip si un ingrasamant cu eliberare controlata. Asigurati-va ca ghiveciul sau zona de gradina au o drenare buna si o lumina adecvata, fara soare direct la pranz. Lasati cel putin 1 metru distanta intre plante si evitati zonele inundabile. Daca este necesar, ridicati nivelul parcelei si trasati santuri de scurgere pentru a dreneaza apa mai bine. Hortensia poate fi transplatata doar cand floarea a intrat in faza de iernat, fara flori si fara frunze.

Plantarea hortensiei poate fi efectuata atat in primavara, cat si in toamna. Pentru a preveni inghetul in timpul iernii, recomandam cultivarea in containere mari, care pot fi mutate in zone ferite. Hortensia are nevoie de multa apa, mai ales in faza de tanara planta, si trebuie udata cel putin o data pe saptamana, mai ales in zilele calduroase. In gradina, trebuie avuta mare grija la seceta. Nu este necesar sa folositi ingrasaminte speciale, si ar trebui sa evitati excesul de macroelemente, deoarece poate duce la o crestere bogata in frunze si o scadere a infloririi.

0 Shares
You May Also Like