Cum sa alegi cea mai buna banda de alergat ?

0 Shares
0
0
0

Cum sa alegi cea mai buna banda de alergat ?
Ei bine , in cele ce urmeaza o sa iti prezint o serie de caracteristici esentiale care pot face diferenta dintre o banda de alergat de cea mai buna calitate si una care lasa de dorit . www.expertfitness.ro este unul dintre cele mai apreciate magazine de profil din tara noastra .

Daca vrei sa iti achizitionezi aparate fitness de cea mai buna calitate , acest magazin reprezinta cea mai inteligenta alegere .Pentru mai multe informatii te invit sa accesezi .[adsenseyu1]

Cum sa alegi cea mai buna banda de alergat ? Ei bine , iata care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare :

– Puterea motorului . Daca vrei sa utilizezi banda cel putin o ora ai nevoie de de o banda de alergat dotatata cu un motor de minim 1,5CP . Cu cat puterea motorului este mai mare cu atat durata de viata  dar si performantele produsului sunt mai mari .  Ca si orice alta achizitie , daca iti doresti sa cumperi un produs de calitate trebuie sa ai si un buget pe masura .

Oricum , chiar daca iti achizitionezi o banda de alergat cu un motor mai mare nu este indicat sa alergi mai mult de o ora . Specialistii recomanda o pauza dupa fiecare ora de alergare .

– Dimensiunile benzii de alergare . Acest aspect este foarte important deoarece depinde in mod direct de spatiul de care dispui pentru amplasarea dar si pentru depozitarea acestui aparat . Spatiul de amplasare trebuie sa fie suficient pentru a-ti permite urcarea si coborarea de pe banda .  Chiar daca  dispozitivele pliabile / rabatabile sunt mult mai practice nu se recomanda plierea zilnica a benzii de alergat .

– Dimensiunea benzii  , pe care efectiv se alearga , asta in termini tehnici poarta numele de covorul de rulare al benzii de alergare . Pentru un maxim de confort sunt recomandate dispozitivele a caror covor de rulare are cel putin 40 cm latime . Lungimea covorului de rulare nu necesita o atentie desavarsita deoarece marea majoritate a benzilor de rulare au un covor suficient de lung .

– Viteza de alergare  , depinde exclusiv de capacitatile tale si de cat de repede doresti sa alergi . In medie o persoana alearga 8 km/h , insa sunt persoane care pot alerga chiar si 10 sau 12 km/h . Specialistii recomanda alergarea constanta , nu foarte rapida . Daca doriti sa utilizati banda de alergat la viteza maxima este recomandat sa nu depasiti 15 minute .

[adsenseyu1]

– Inclinatia benzii de alegare . Pe piata exista atat modele de benzi de alergat la care inclinatia benzii de alergare se face manual cat si modele motorizate . Desi , de cele mai multe ori aceasta functie nu este utilizata , este recomandat ca banda de alergare sa aiba o inclinatie cuprinsa intre 10 si 15% . O astfel de inclinatie ofera utilizatorului posibilitatea de a alerga in panta , asemenea alergatului pe teren muntos .

– Programele si programarea benzii de alergare . Este recomandat ca banda de rulare sa dispuna de cat mai multe programe prestabilite dar sa iti ofere posibilitatea de a-ti personaliza programele dupa propriile nevoi .

– Afisajul . Cea mai indicate este alegerea unui model al carui afisaj sa ofere urmatoarele informatii : timpul , distanta parcursa , viteza de deplasare , caloriile pierdute , ritmul cardiac , programul de alergare si inclinatia folosita .

– Structura si zgomotul benzii de alergare . Pentru ca doresti sa faci miscare la tine acasa trebuie sa alegi un aparat cat mai silentios .  De cele mai multe ori acestea sunt mai costisitoare , insa cu siguranta reprezinta o investitie inteligenta . Deasemenea , structura metalica trebuie sa fie cat mai robusta si foarte rezistenta . Trebuie sa stii ca exista si benzi de alergare care vin la pachet cu o garantie suplimentara pentru cadrul metalic .

Alte stiri actuale :

1. Invinge astenia de primavara in 5 pasi
2. Verde pentru trup şi suflet: restart your body!
3. Cele mai eficiente exerciţii pentru fesieri tonifiaţi
4. Izabela Panescu, despre tinerete fara batranete
5. De câte ori pe săptămână trebuie se ne plimbăm pentru a ne întineri creierul cu doi ani

0 Shares
You May Also Like