Cum remediati problemele camerei iPhone 11?

Cum remediati problemele camerei iPhone 11?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele din gama iPhone 11 (iPhone 11/11 Pro / 11 Pro Max), sunt cele mai noi si mai performante dispozitive scoase pe piata de catre cei de la Apple, iar acestea impresioneaza prin design si specificatii tehnice impresionante.

Cu toate acestea insa, desi discutam despre telefoane care costa foarte multi bani (mai mult decat multe masini second hand de prin anii 2000), aceste dispozitive pot avea unele probleme, iar camera foto poate crea probleme.

Daca va confruntati cu probleme ale camerei foto, inainte de a duce dispozitivul in service, acolo unde lucreaza specialisti in reparatii software, si inlocuire piese telefoane, incercati urmatorii pasi. Daca acestia nu remediaza problema, atunci cu siguranta telefonul trebuie dus in service.
Cum remediati problemele camerei iPhone 11?

  1. Curatati obiectivul camerei

Solutia la camera dvs. iPhone 11s poate fi curatarea obiectivului. Cand exista murdarie sau praf acumulate pe obiectivul camerei, pot aparea o serie de probleme precum fotografiile incetosate si calitatea video slaba. Puteti curata obiectivul camerei folosind o carpa curata si moale pentru a remedia problema.

  1. Comutati modurile camerei

In multe cazuri, problemele camerei care nu functioneaza (apare ecranul negru la deschiderea camerei), se pot rezolva prin comutarea modurilor camerei.

In cazul in care observati un ecran negru dupa deschiderea aplicatiei pentru camera foto, puteti atinge butonul din coltul din dreapta pentru a comuta intre camerele din fata si cele din spate.

De cele mai multe ori, acest lucru va sterge ecranul negru si va va permite sa faceti fotografiile sau sa inregistrati videoclipurile dvs. cu orice aplicatie de camera la alegere.

  1. Fortati inchiderea aplicatiei pentru camere

Daca aparatul dvs. foto refuza sa functioneze corect dupa trecerea intre moduri, urmatorul pas logic de facut este sa fortati inchiderea aplicatiei. Pentru a face acest lucru, puteti glisa in sus din partea de jos a ecranului, atingeti cardul de aplicatie pentru camera si rasfatati-l in sus. Puteti relansa iPhone-ul dvs. 11/11 Pro / 11 Pro Max dupa putin timp; acest lucru rezolva multe probleme ale camerei.

  1. Dezactivati functia Voice Over

Aceasta este una dintre cele mai surprinzatoare solutii pentru majoritatea utilizatorilor de iPhone. Exista mai multe cazuri raportate in care apar probleme de camera neagra si alte probleme cand functia de redare vocala este activata.

Daca acesta este problema cu dispozitivul dvs., il puteti remedia prin simpla oprire a functiei vocale. Pentru a face acest lucru, accesati Setari> General> Accesibilitate si dezactivati „Voice Over”. Asteptati putin si lansati din nou aplicatia pentru camera foto.

  1. Reporniti iPhone 11

Cand ati incercat majoritatea optiunilor de mai sus si problema camerei nu este inca rezolvata, puteti reporni dispozitivul. Opriti dispozitivul iPhone 11, asteptati putin timp inainte de a-l porni din nou. Lansati din nou aplicatia pentru aparatul foto si vedeti cum se comporta. De cele mai multe ori, repornirea unui dispozitiv corecteaza problemele camerei.

  1. Actualizati versiunea iOS

O versiune depasita sau instabila a iOS poate cauza o serie de probleme, inclusiv probleme ale camerei. Daca aveti probleme pe iPhone 11/11 Pro / 11 Pro Max, actualizarea la cea mai recenta versiune iOS poate rezolva problema. Asigurati-va ca telefonul dvs. este incarcat corect inainte de a incerca o actualizare.

  1. Resetati toate setarile salvate

Exista cazuri in care setarea telefonului dvs. va fi principalul vinovat in problemele aparatului foto. Cand este cazul, puteti rezolva problema resetand toate setarile salvate.

Pentru a face acest lucru, accesati Setari> General> Resetare si atingeti optiunea „Resetati toate setarile”. Vi se va solicita sa furnizati parola dvs. pentru a confirma alegerea dvs. Setarile dvs. vor fi returnate in mod implicit si problema camerei va fi rezolvata.

  1. Resetati iPhone 11 in intregime

Acesta este un pas extrem de facut daca orice altceva esueaza. Cand se pare ca aparatul dvs. foto iPhone 11/11 Pro / 11 Pro Max nu va mai functiona, resetarea dispozitivului dvs. poate fi singura modalitate de a face sa functioneze din nou camera. Toate datele dvs. vor fi eliminate, de aceea este important sa faceti o copie de rezerva pe iCloud inainte de a va reseta iPhone.

Daca incercati si acest pas, dar problema tot persista, atunci trebuie sa duceti telefonul in service, pentru ca ati facut tot ceea ce depide de dvs., si cel mai probabil este vorba despre o problema hardware.

0 Shares
You May Also Like