Cum pot invata copiii matematica jucandu-se?

0 Shares
0
0
0

Matematica este o materie care se preda la scoala, si pe care cei care o inteleg o adora, insa este materia pe care cei care nu o inteleg ajung sa o urasca.

Matematica este acea materie care se invata la scoala si care ramane utila pentru tot restul vietii, asa ca este extrem de important ca toti copiii sa invete matematica.

Ei bine, parintii isi pot ajuta copiii sa invete aceasta materie prin diferite jocuri matematica copii, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Parintii care sunt constienti de importanta pe care o are matematica in viata de zi cu zi, pot alege diferite software-uri de la PitiClic de exemplu, iar unul dintre acestea este Matematica pentru clasa 1 (ver 3.0) partea 1.

Acest program este special conceput pentru a le fi de mare ajutor tuturor copiilor care tocmai incep scoala, si are ca scop principal formarea unei gandiri matematice logice. Ca sa intelegeti mai exact, acest program special urmareste formarea motivatiei pentru studierea matematicii ca domeniu relevant in viata de zi cu zi.

Totodata programul urmareste si manifestarea tenacitatii copiilor, a perseverentei, a capacitatii lor de a se concentra si a atentiei distributive. Programul mai urmareste dezvoltarea initiativei, dezvoltarea unei gandiri deschise si creative, si nu in ultimul rand dezvoltarea independentei in gandire si in actiune.

Acest program deosebit de important pentru cei mici cuprinde lectii importante, in urma carora copiii pot invata lectii despre:

 • Recunoasterea culorilor;
 • Stanga, dreapta. Orientare spatiala;
 • Inalt, mijlociu, scund;
 • Usor, greu. Aprecierea greutatii;
 • Aproape-departe; afara-inauntru; pe-sub-intre;
 • Linii orizontale, oblice, verticale;
 • Figuri geometrice plane si figuri in spatiu;
 • Multimi;
 • Numeratia 0-10;
 • Ordonarea crescatoare de la 0 la 10 si ordonarea descrescatoare de la 10 la 0;
 • Adunarea si scaderea cu 0, 1 si 2 unitati.

Parintii care intentioneaza sa achizitioneze acest program special pentru cei mici cu siguranta se vor intreba cum pot sa urmareasca evolutia celor mici, pentru a stii ca programul este eficient. Ei bine, acestia pot urmari in orice moment rezultatele copilului datorita unui modul de analiza care vine la pachet cu programul.

Modalitatea de invatare este una noua si putem spune ca este foarte atractiva dat fiind faptul ca toti cei mici ajung sa invete o multime de lucruri interesante prin exploatare si investigare, nu prin memorare si repetare.

Un amanunt foarte important care trebuie mentionat in legatura cu acest program, este acela ca toate lectiile sunt structurate in conformitate cu scoala. Deasemenea mentionam faptul ca parintii pot sa isi indrepte atentia si spre un software de matematica si perspicacitate tot pentru copilasii lor.

Exista insa si parinti care aleg sa isi invete acasa copiii matematica, urmand diferite trucuri si modalitati folosite in trecut, si care inca pot sa atraga atentia celor mici.

Asadar, matematica este o materie importanta care se preda la scoala, insa aceasta poate sa fie invatata chiar si acasa de catre copii, datorita unor software-uri educationale care cuprind lectii de matematica specifice varstei. Cei care vor invata matematica si o vor intelege, cu siguranta vor avea multe lucruri de castigat in viata.

0 Shares
You May Also Like