Cum functioneaza si cum se monteaza fosele septice?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza si cum se monteaza fosele septice?Doriti sa va construiti o locuinta in judetul Cluj? Ati gasit firma de constructii Cluj potrivita pentru realizarea constructiei, insa nu puteti beneficia de canalizare si doriti sa obtineti mai multe informatii despre principiul de functionare al unei fose septice?

Din fericire, firmele de constructii Cluj, precum este si DKR Construct, ofera servicii variate, precum si cele de montare fose septice, pe site-ul acestei firme, wwwdkrconstruct.ro fiind puse la dispozitia vizitatorilor mai multe detalii cu privire la activitatea acesteia.

Fosa septica este un recipient montat in pamant ce colecteaza apa menajera produsa in interiorul unei locuinte. Se poate construi din fibra de sticla, polietilena sau din beton, atat pe loc, cat si din prefabricate. Pentru a monta fosa septica, este important sa obtii toate avizele necesare, precum certificat de urbanism si autorizatie de construire, care se pot obtine doar daca fosa dispune de agrement de mediu si agrementare tehnica.[adsenseyu1]

Locul unde alegeti sa montati fosa septica este la fel de important, motiv pentru care trebuie sa fie la o distanta de 20-30 metri de casa, in avalul oricarei surse de apa, insa pozitionarea sa trebuie sa favorizeze operatia de vidanjare. Totodata, sapatura se va realiza prin depasirea stratului permeabil cu 50-100 centimetri, pentru a face posibila colectarea si decantarea, cat si pentru a asigura infiltratia apei mai curate in pamant.

In functie de volumul de utilizatori se stabileste volumul fosei, astfel incat pentru o casa in care locuiesc 4-5 persoane, groapa care se va sapa va fi cu laturile de 4X5 metri, avand o suprafata de 20 mp. In ceea ce priveste compartimentarea, dupa cum veti afla atunci cand veti solicita informatiile unei firme de constructii Cluj, o fosa septica trebuie sa fie alcatuita din cel putin doua compatimente.

Astfel, in primul compartiment se acumuleaza de regula materiile solide, care vor fi fermentate si se vor depune la fundul bazinului. Prin intermediul unor orificii si conducte de aerisire, se elimina gazele, iar materiile solide se pot elimina prin operatiile de vidanjare. De asemenea, grasimile, uleiurile si alte materii mai usoare decat apa vor pluti la suprafata si vor forma un strat de spuma care se poate tranforma intr-o crusta mai dura.

[adsenseyu1]

Cel de-al doilea compartiment al unei fose septice primesti afluentii decantati sub forma unui fluid limpede. Este foarte adevarat ca apele eliberate de fosa septica nu sunt pure, deoarece acestea sunt pretratate, iar germenii patogeni sunt retinuti doar in procent de 90%, insa este dovedit faptul ca apa emisa de fosele septice sunt mai curate decat cele ale unor lacuri.

Astfel, dupa cum va poate demonstra si o firma de constructii Cluj, precum este DKR Construct, al carei site este www.dkrconstruct.ro, montarea unei fose septice este o buna alternativa daca zona in care va aflati nu dispune de un sistem de canalizare. Preturile pentru o fosa septica variaza in functie de dimensiune, dar si de materialul din care este fabricata.

Cu siguranta, veti gasi o varianta avantajoasa prin care sa va construiti o fosa septica, mai ales daca ati decis sa va construiti locuinta intr-o zona linistita si mai izolata, ce nu dispune de canalizare.

Alte stiri actuale :

1. Lecţie de turism: Eugenia, gazdă perfectă la aproape 90 de ani
2. O Tora evreiasca antica a fost descoperita intr-un liceu din Polonia
3. La răscruce de drumuri, în Piaţa Aurarilor
4. Cum e să locuieşti într-o casă cu 30 de camere? Pictoriţa Mariana Calfa vă spune care sunt costurile
5. Primăria a alocat un milion de lei pentru terminarea lucrărilor de la Grădina Zoologică. Parcul, redeschis după trei ani de aşteptare

0 Shares
You May Also Like