Cum functioneaza o casa inteligenta?

Cum functioneaza o casa inteligenta?

0 Shares
0
0
0

Inainte, casele inteligente erau doar pentru persoanele cu resurse financiare semnificative. Astazi, datorita evolutiei tehnologiei, acestea au devenit mai accesibile. Dar ce este o casa conectata si cum functioneaza de fapt aceste termostate Salus Controls? Iti spunem mai multe in acest articol.

Intelege cum functioneaza o casa conectata

Casa conectata, casa autonoma, “casa inteligenta”, casa 2.0 sau smart home acestea sunt toate nume pentru casa inteligenta. Pana acum, conceptul nu era usor de inteles pentru toata lumea. Acesta este motivul pentru care te lamurim cu privire la subiect.

Deci, sa incepem cu definitia. Casa inteligenta este un habitat dotat cu mai multe dispozitive si echipamente care sunt controlate de o conexiune la internet sau un radio.

Sistemul trebuie sa fie alcatuit din mai multe elemente pentru a functiona corect:

  • un panou de control sau o cutie de control
  • senzori
  • obiecte de actiune

Legand toate acestea impreuna, poti programa si controla cu usurinta camerele motorizate din panoul de control. De asemenea, poti utiliza dispozitivul mobil sau vocea pentru a initia o comanda.

Care sunt avantajele unei case inteligente?

O smart home te ajuta sa detii un control deplin asupra dispozitivelor tale: ai parasit vreodata casa si te-ai ingrijorat pentru ca tu credeai ca ai lasat un dispozitiv pornit? Sau vrei sa pornesti incalzirea in drumul tau spre casa intr-o zi rece de iarna? Vrei sa deblochezi usa de la distanta pentru sotul/sotia sau copiii tai? O casa inteligenta iti permite sa o controlezi, chiar si atunci cand esti departe de ea.

O casa conectata ofera multe avantaje ocupantilor:

● Confort

Cu toate echipamentele care functioneaza aproape automat, te poti bucura de confort maxim in casa ta. Intr-adevar, poti regla cu usurinta temperatura, regla sunetele si luminile sau poti profita din plin de vara datorita jaluzelelor.

● Economie de timp

Avantajul unei case conectate este ca economiseste timp. Pentru a te putea concentra asupra celor mai importante lucruri, tot ce trebuie sa faci este sa programezi sarcini repetitive precum deschiderea portii de pe „smartphone” si pregatirea cafelei.

● Securitate

Beneficiezi de o locuinta complet sigura datorita utilizarii diferitelor dispozitive. Cu camerele de supraveghere si detectoarele de miscare, de exemplu, esti alertat cand cineva se apropie de casa ta. De asemenea, poti urmari casa ta din alta locatie. Exista, de asemenea, mai multe echipamente pentru a evita incidentele. Acesta este cazul detectoarelor de fum si prizelor electrice conectate care pot fi programate si controlate de la distanta.

● Reducerea costurilor cu energia

Stiai ca datorita unui sistem de automatizare a locuintei, poti economisi pana la 40% la factura de energie? Intr-adevar, poti regla termostatul pentru a beneficia de o temperatura adaptata in functie de orele din zi. Astfel, nu risti sa te supraincalzesti iarna si sa limitezi utilizarea aerului conditionat vara.

Casele conectate iti fac cu adevarat viata mai usoara. Cu toate acestea, ar trebui sa te avertizam ca exista cateva dezavantaje. Printre altele, putem cita dependenta sistemului de semnalul de internet si riscurile de piraterie.

0 Shares
You May Also Like