Cum functioneaza electronicele refurbished?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza electronicele refurbished?
Achizitionarea de calculatoare refurbished poate fi o solutie excelenta atunci cand nu dispuneti de foarte multi bani si nici nu va doriti un dispozitiv nou-nout. De aceea, pentru a vedea o oferta consistenta de calculatoare refurbished, nu ezitati sa accesati www.diabloscomputer.ro.

Sunteti student si aveti nevoie de un calculator. Desktopul vechi pe care il aveti de trei ani este pur si simplu prea incet pentru a mai tine pasul cu ritmul progresului tehnologic. Asa ca sunteti in cautare de altceva.

Aveti ceva bani, insa ati pus ochii pe un laptop dragut care costa mai mult decat va permite bugetul. Sunteti pe cale sa alegeti un dispozitiv cu un procesor mai lent si cu mai putina memorie, cand observati o listare pe site-ul producatorului. Aceasta spune: „calculatoare refurbished”.[adsenseyu1]

Accesarea link-ului va duce pe o pagina unde gasiti dispozitivul pe care vi-l doriti, care este cu 400 de dolari mai ieftin decat un model nou. Grozav! Vi-l puteti permite cu urmatorul salariu. Dar stati, listarea spune ca dispozitivele sunt refurbished.

Ce inseamna acest lucru? Depinde pe cine intrebati. Industria electronicelor ca intreg nu are nicio definitie oficiala pentru ceea ce inseamna refurbished. A reconditiona ceva inseamna ca acel ceva a fost reinnoit sau actualizat intr-un fel si, in general, acest lucru este valabil pentru electronice.

Poate ca un dispozitiv a avut o placa de circuit stricata sau fata de sticla de pe un music player a fost zgariata si inlocuita. Insa, in unele cazuri, un dispozitiv refurbished ar putea fi avut ambalajul deteriorat grav in procesul de transport.

Dispozitivul din interior ar putea fi foarte bun, insa retailerul ar putea decide sa-l trimita inapoi pentru reimpachetare. Sau este posibil ca ambalajul sau cutia in care a fost transportat sa fie deschis(a) si resigilata.

Singurul lucru cert cu privire la acest termen este faptul ca un produs refurbished nu poate fi vandut cu pretul de articol nou. Din aceasta cauza, si probabil si din cauza ambiguitatii termenului „refurbished”, consumatorii se cam feresc sa cumpere produse refurbished, chiar si cand acestea se afla in stare perfecta de functionare.

[adsenseyu1]

Prin urmare, ce ar trebui sa faceti? Ati putea cumpara calculatorul acum si folosi banii in plus pentru altceva. Sau va trebui sa trimiteti dispozitivul inapoi dupa ce l-ati avut doar pentru cateva zile? Decizia pe care o luati ar putea avea consecinte globale.

Ati ales sa va mai ganditi si poate sa cereti un mic sfat. Prietenul dumneavoastra, sustinator acerb al protejarii mediului, va spune ca achizitionarea unui calculator refurbished este alegerea corecta.

De ce? Prin reinnoirea sau reactualizarea produselor, producatorii de electronice pot tine deseurile electronice departe de depozite. Deseurile electronice reprezinta o problema in crestere accentuata la nivel mondial.

In anul 2006, oamenii din Statele Unite ale Americii aruncau aproape 3 milioane de tone de electronice. Aceste dispozitive transporta conductoare si alte materiale toxice, care prezinta riscuri pentru sanatate, dar in acelasi timp pot contine si aur, argint, cupru sau chiar platina.

0 Shares
You May Also Like