Cum alegi un pachet de web hosting pentru site-ul tau?

Cum alegi un pachet de web hosting pentru site-ul tau?

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care deja detii un site insa nu mai esti multumit de gazduirea web de care dispui, cu siguranta te gandesti cum sa alegi un pachet de web hosting pentru site-ul tau.

In acest caz va trebui sa tii cont de cateva detalii foarte importante pentru a face cea mai buna alegere, asa ca poti sa poti sa vezi mai mult aici.

In primul rand trebuie precizat faptul ca exista mai multe tipuri de gazduire web, insa tinand cont de faptul ca discutam despre un site important si nu despre un blog, reseller hosting sau cloud hosting ar trebui sa sara din schema.Cum alegi un pachet de web hosting pentru site-ul tau?

Ai putea sa te gandesti sa optezi pentru un pachet de gazduire partajata (shared hosting), iar din punct de vedere financiar aceasta ar fi cea mai indicata solutie, dat fiind faptul ca gazduirea partajata este cea mai ieftina gazduire web.

Aici vei imparti resursele serverului impreuna cu mai multi utilizatori, insa daca nu ai un site cu trafic mare, un pachet de web hosting de acest gen cu siguranta iti va fi mai mult decat suficient.

Vei putea opta pentru un server VPS (Virtual Private Server) in conditiile in care vei considera ca ai nevoie de mai multe resurse. Si aici vei primi o particica dintr-un server, insa toate resursele iti vor apartine si nu vei mai fi nevoit sa le imparti cu nimeni. Din punct de vedere financiar insa, un asemenea pachet de web hosting va fi mai scump decat gazduirea partajata.

Cea de-a treia solutie indicata pentru un pachet de web hosting consta in alegerea unui server dedicat, sau a unui pachet de gazduire dedicata dupa cum mai cunosc unele persoane acest tip de web hosting.

Aceasta varianta este cea mai costisitoare, insa este cea mai indicata din punct de vedere al resurselor. De regula cei care detin magazine online sau site-uri cu un trafic urias opteaza pentru servere dedicate.

Pentru a avea un server dedicat insa va fi nevoie sa iti stii administra serverul, iar aici va fi nevoie sa ai cunostinte in domeniul programarii.

Ei bine, acestea ar fi cele mai indicate variante pentru tine atunci cand va fi nevoie sa iti alegi un pachet de web hosting.

Acum insa, va trebui sa cunosti si cateva detalii importante care sa te ajute sa alegi agentia de la care sa beneficiezi de gazduire web.

In primul rand trebuie sa te orientezi spre acele agentii de web hosting care iti pot oferi servicii de asistenta tehnica la orice ora din zi sau din noapte, pentru ca nu se stie cand site-ul tau poate avea probleme.

Apoi, va trebui sa faci si o comparatie a preturilor, pentru ca pe piata exista multe firme care pot oferi aceleasi servicii la preturi diferite.

Cel mai bine ar fi sa optezi pentru o agentie care sa iti permita sa testezi putin serviciile, pentru a te convinge ca ai ales cea mai buna gazduire web.

Asadar, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte importante pentru a alege cea mai buna gazduire web pentru site-ul tau.

0 Shares
You May Also Like