Cum alegem mobilierul pentru living-room?

0 Shares
0
0
0

Cum alegem mobilierul pentru living-room?
Living-room-urile servesc unor scopuri diferite, pentru oameni diferiti. In unele case, acestea reprezinta locul principal de adunare al familiei, in timp ce in altele acestea sunt pe post de “Show room”, folosite doar cand se primesc oaspeti.

In orice mod v-ati folosi living-room-ul, exista cateva aspecte atunci cand decideti ce fel de mobilier s-ar potrivi unei astfel de camere si cum sa-l aranjati la interior. Mobila la comanda de o calitate exceptionala, poate fi gasita pe Mobilarts.ro.

Bazele aranjarii unui living-room.

[adsenseyu1]

•    Stabileste un punct focal (un centru) al camerei si aranjeaza-ti mobila in jurul acestuia. In unele camere, punctul focal va fi compus dintr-un semineu sau dintr-o fereastra, iar in altele acesta va fi un obiect pe care l-ai introdus in camera, ca de exemplu un televizor de dimensiuni mai mari.
•    Foloseste-ti mobila pentru a crea spatii de conversatie. Oamenii ar trebui sa se simta confortabil atunci cand se aduna si poarta discutii intre ei, fara a fi obligati sa se intoarca sau sa strige unii la altii. Daca acest living-room este in mod particular foarte mare, poate ca va fi nevoie sa creezi mai multe zone de conversatie.
•    Tine cont de “trafic flow”, de traficul din camera. Trebuie sa lasi spatiu suficient pentru trafic, in asa fel incat persoanele aflate in living room, sa poata circula fara piedici in jurul mobilei si sa ajunga cu usurinta, dintr-un capat in celalalt al camerei.
•    Muta mobila la o distanta rezonabila fata de pereti. A avea toate piesele de mobilier lipite de pereti, este una dintre cele mai mari greseli care se pot face la aranjamentul mobilierului intr-un living-room. Daca piesele de mobilier sunt foarte apropiate unele de altele, vor crea un spatiu mai intim. Atata timp cat partile din spate ale acestor piese de mobilier sunt finisate destul de bine, nu exista nici un motiv pentru care nu ti-ai dori sa il arati.

Canapeaua si scaunele.

Acestea sunt de obicei elementele reprezentative pentru un living room si in general, pentru tema de design a acestuia, deci este cu siguranta foarte important modul de aranjare si felul cum se potrivesc, cum se incadreaza in camera.

Cel mai important aspect, este sa masurati cu atentie spatiul disponibil, inainte de a va decide ce fel de canapea si scaune sa cumparati.

[adsenseyu1]

Nu va sfatuim sa le cumparati prea mari dar nici prea mici, unele medii (mai ales ca majoritatea living-room-urilor sunt de marime medie) vi s-ar potrivi mult mai bine.

Puteti incerca de asemenea sa “mutati” pe hartie piesele de mobilier, inainte de a le muta efectiv, asa veti avea o imagine de ansamblu mai buna despre cum se vor integra acestea, o data instalate.

Masuta de cafea.

Masele sau masutele de cafea sunt piese practice ce sunt gasite deseori in centrul zonelor de conversatie din living-room-uri.

Daca alegi sa folosesti si tu una, tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa aiba o inaltime mai mica decat cea a scaunelor si a canapelei ce ii tin companie. De asemenea lungimea acestei mese, trebuie sa fie jumatate sau 2 treimi din lungimea canapelei.

0 Shares
You May Also Like