Cum aleg o tava de copt?

Cum aleg o tava de copt?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca o femeie care isi doreste sa aiba cat mai multe vase de bucatarie, isi indreapta atentia atat spre oale si cratite, cat si spre tavile de copt? Ei bine, vom discuta in randurile care urmeaza despre acest subiect, si va promitem ca veti descoperi informatii interesante daca ramaneti alaturi de noi.

Vom incepe asadar prin a discuta despre tavile de copt, pe care doamnele si domnisoarele le pot folosi atunci cand isi doresc sa faca pizza acasa, sau sa faca un tort sau o prajitura, printre altele.

Atunci cand au nevoie de tavi de copt pentru propria bucatarie, femeile tin in primul rand cont de materialul din care acestea sunt fabricate. Exista pe piata mai multe optiuni la momentul de fata, dar acest articol va prezinta doar cele mai interesante optiuni.

Cum aleg o tava de copt?

Tava de copt din sticla

Exista femei care isi indreapta atentia spre tavile din sticla care cu siguranta au un design frumos, sunt perfecte pentru orice interior, dar nu sunt tocmai cele mai practice tavi de folosit.

Acestea se pot sparge foare usor. O simpla scapare a tavii pe gresie, intr-o clipa de neatentie este necesara, pentru a discuta la timpul trecut despre tava din sticla.

In plus, trebuie facuta precizarea ca este recomandat ca inainte sa puneti mancarea in tava pentru a fi introdusa la cuptor, este necesar ca tava de sticla sa fie incalzita, dat fiind faptul ca aceasta nu suporta fluctuatiile de temperatura, iar din acest motiv se poate sparge.

Tava de copt din otel inoxidabil

Exista multe femei care folosesc tava de copt din otel inoxidabil, despre care se spune ca ar fi complet sigura. Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestor tavi, este faptul ca sunt usor accesibile.

Tavile din otel inoxidabil sunt usor de curatat, si au avantajul de a nu schimba gustul alimentelor.

Tava de copt din email

In ultimul timp, foarte multe femei aleg sa foloseasca tava email, si atunci cand fac prajituri, dar si cand fac legume la cuptor sau friptura. La fel ca si otelul inoxidabil, si emailul este un material care nu elibereaza substante care sa schimbe gustul mancarii.

Tava de copt din email este usor accesibila, este usor de curatat si are si un pret atractiv, asa ca este firesc ca femeile sa isi indrepte atentia spre astfel de tavi email.

Tava de copt din aluminiu

Tavile de copt din aluminiu reprezinta si ele o alegere interesanta. Foarte multi bucatari si cofetari folosesc aceste tavi, care sunt foarte bune conductoare de caldura. Acestea au o greutate redusa si sunt simplu si rapid de curatat.

Tavi de copt din silicon

Chiar daca la prima vedere nu reprezinta o optiune demna de luat in calcul datorita materialului din care sunt fabricate, aceste tavi din silicon (sunt o descoperire recenta), pot rezista pana la temperaturi de 280 de grade.

Au avantajul de a fi foarte compacte, nu necesita lubrifiere inainte de gatire, si vin la preturi atractive.

Tavi de copt din fonta

Nu puteam omite tavile de copt din fonta. Fonta este un material pe care fiecare dintre noi l-am mostenit de la bunici si strabunici. Acestea sunt tavi grele, dar foarte rezistente, si conduc bine caldura atunci cand se incalzesc.

Tavi de copt din ceramica

La fel ca atunci cand vine vorba despre alte vase de bucatarie, nu putem uita de ceramica. Tavile de copt din ceramica nu elibereaza substante care sa schimbe gustul alimentelor nici macar la temperaturi foarte ridicate.

Acestea sunt asadar cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti cand vine vorba despre tavi de copt, si despre materialele din care acestea pot fi fabricate.

Trebuie sa tineti cont insa si de ceea ce urmeaza sa faceti cu tavile pe care doriti sa le cumparati. In ceea ce priveste coacerea de exemplu, pentru prajituri sau torturi, sunt potrivite tavile care au fetele joase.

Cand vine vorba despre tavi de copt pentru pizza in schimb, acestea sunt speciale. exista modele care au garuri, si care permit ca aerul sa circule liber, iar pizza facuta in astfel de tavi cu siguranta va fi si ma bine coapta, dar si mai crocanta decat pizza facuta in alt tip de tava.

Conteaza de-asemenea forma tavii de copt. Pentru prajituri de exemplu sau pentru gatitul legumelor, se aleg de obicei tavile patrate sau dreptunghiulare, in timp ce pentru pizza sau tort, cele mai populare optiuni sunt cele rotunde.

Dimensiunile conteaza foarte mult. De obicei, femeile trebuie sa aleaga tavi de copt de dimensiuni mari atunci cand gatesc pentru mai multe persoane, si cand gatesc frecvent. Cele care gatesc pentru una sau doua persoane, vor opta cu siguranta pentru tavi de copt de dimensiuni medii.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante detalii care pot ajuta o femeie sa isi aleaga tava de copt potrivita nevoilor sale specifice.

0 Shares
You May Also Like