Cum a ajuns Rick Harrison unul dintre cei mai celebri proprietari de pawnshop?

Cum a ajuns Rick Harrison unul dintre cei mai celebri proprietari de pawnshop?

0 Shares
0
0
0

Timp de secole, oamenii au folosit diverse forme de barter, schimb si amanet, pentru acces rapid la bani. In ciuda avansurilor in moneda si tehnologie, practica este inca folosita si astazi si este din ce in ce mai relevanta, datorita serialului de televiziune Pawn-Shop Stars. Pentru amanet aur de 18k, intra pe BestAmanet.ro.

Interviul cu proprietarul si starul Rick Harrison, a fost mai mult ca un nou episod. Stilul sau apropiat si dorinta de a te educa, ma faceau sa ma simt ca si cum stateam in magazinul lui, peste tejghea.

El nu numai ca dorea sa-mi dea o capacitate de a intelege corecta, cu privire la viata si experienta sa in afacerea amanetului, dar ma obliga si la o privire interioara asupra gandurilor sale despre bani, investitii si pensii. Ridicarea lui la statutul de avere si de celebritate nu este altceva decat o poveste buna.Cum a ajuns Rick Harrison unul dintre cei mai celebri proprietari de pawnshop?

“Crescand am fost un copil cu adevarat bolnav. Tatal meu era in armata, ceea ce insemna ca era foarte mult in strainatate si am avut o mama foarte ocupata. Fiind o familie de clasa mijlocie in anii 1970, a insemnat ca am avut doar un televizor … si nu era in camera ta … asa ca, atunci cand aveam 8 ani, am inceput sa dezvolt o pasiune pentru citirea istoriei si care nu s-a oprit niciodata.”

Aceasta sete de cunoastere si foame pentru a-si atinge propriul succes a evoluat in cele din urma in antreprenoriat. “Am fost un om de afaceri mult timp inainte de a fi o celebritate”, a spus Harrison, “si pentru a reusi de in peste 20 de ani, asa cum am facut, trebuie sa fii inovator si sa ai multa perseverenta.

Cand vremurile devin grele, trebuie sa lasi oamenii sa lucreze doua sau chiar trei schimburi direct, uneori petrecand 24 de ore la magazin. Cand esti sef, nu mai trebuie faci compromisuri.”

Ca si alti proprietari de afaceri de succes, Harrison a facut tot ceea ce a fost necesar pentru a-si mentine compania si a continuat sa functioneze “chiar inainte sa detina cladirea in care sunt acum.”

Intrebat ce sfat are pentru antreprenorii aspiranti, el a subliniat importanta citirii (mult) si “daca nu aveti o etica profesionala mare, nici macar nu incercati”.

Intrebat cum investeste toate acele mari profituri din afacerea cu amanet, raspunsul lui Harrison parea sa-si imite inventarul de la magazin. “Fac ceva din toate astea”, a spus el.

Stilul de investitie al lui Rick este un apel de trezire nu numai pentru alti proprietari de afaceri, ci si pentru investitori obisnuiti. Acum, mai mult decat oricare alt moment din istorie, oamenii sunt mai responsabili pentru economiile lor de pensii si pentru a investi in viitorul lor. Este extrem de important sa se implice mai mult in procesul de selectare si monitorizare a investitiilor. Asta nu inseamna ca trebuie sa urmaresti alocarea de active, insa inseamna ca ai vrea sa incepi sa te uiti la modul in care poti fi mai implicat.

0 Shares
You May Also Like