Consumul de aronia, potrivit la iesirea din iarna

0 Shares
0
0
0

Venirea primaverii reprezinta pentru toti trezirea la viata si redarea unui nou tonus organismului nostru. Unii fac acest lucru prin diverse activitati derulate pe langa casa, in gradina, la curatenia de primavara sau de Pasti.

Altii, prefera sa isi ia energia si tonusul din fructe si legume, pe care le gasim mai cu seama in sezonul cald. Cu totii stim insa ca organismul uman are nevoie de o perioada de refacere si de detoxifiere dupa perioada de iarna.

Astfel, dupa un sezon in care ne-am alimentat cu produse nu tocmai sanatoase, bogate in zaharuri si grasimi tocmai pentru a suplini lipsa nutrientilor din fructe si legume proaspete, o cura de dezintoxicare a organismului este binevenita.

Si ce este mai potrivit pentru acest lucru decat un suc de aronia? Un fruct aparent exotic, dar care incepe sa fie la tot mai mare cautare si in tara noastra. Aronia pret mic aici.

Mai mult, nu toti stiu ca aronia creste foarte bine in Romania, astfel incat produsele ambalate pe care le vedem pe rafturile unor magazine sunt suta la suta naturale si suta la suta autohtone. Care sunt insa beneficiile sucului de aronia si cum putem profita din plin de el in aceasta perioada?

Intareste imunitatea

In primul rand, sucul de aronia este cunoscut pentru rolul sau in intarirea organismului. Acesta contine o cantitate mare de antioxidanti si de vitamine. Ba chiar mult mai multe decat lamaile sau alte fructe astringente, fiind considerat de specialisti un adevarat campion in acest domeniu.

Totodata, sucul de aronia este un detoxifiant perfect si un stimulator al circulatiei sanguine, deosebit de importante pentru o sanatate de fier. Nu in ultimul rand, sucul de aronia nu trebuie indulcit pe cale artificiala. Acesta contine suficiente zaharuri, extrase direct din fructele de aronia si care, procesate asa cum trebuie, se pastreaza destul de mult timp ambalate.

Cum este mai potrivit sa consumi aronia?

Nu este de mirare ca sucul de aronia a devenit unul dintre cele mai la moda in zilele noastre, avand in vedere proprietatile sale miraculoase in ceea ce priveste circulatia si digestia.

Caci, am omis sa spunem, sucul de aronia este deosebit de benefic pentru cei care sufera de tulburari de digestie si de tranzit intestinal lent.

Nici fructele consumate proaspete nu trebuie omise, insa sezonul acestora este pe la inceputul toamnei, mai exact lunile august-septembrie, cunoscut fiind ca fructele acestui arbust sunt mari iubitoare de caldura in perioada coacerii.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like