Constructii metalice – Avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Constructiile metalice sunt niste structuri mereu la moda, iar asta reiese din faptul ca, cele mai impresionante cladiri din lume sunt realizate din structuri metalice. Insa in acest articol vreau sa va vorbesc mai pe larg despre avantajele si dezavantajele constructiilor metalice industriale.

In primul rand, constructiile metalice reprezinta niste avantaje din punct de vedere estetic. Datorita metalului, proiectantii si arhitectii au o libertate mult mai mare de miscare, asigurand in acelasi timp si o greutate mica a constructiei.

In plus, constructiile metalice vor fi intotdeauna mai elegante decat alte tipuri de constructii, iar pe langa toate acestea, si mult mai simple. Din punct de vedere al costurilor, constructiile metalice se pot realiza intr-un timp destul de scurt, iar asta se datoreaza in special faptului ca, asamblarea se face intr-un mod rapid.

Datorita faptului ca metalul este un material foarte rezistent, durata de viata a constructiilor metalice este de asemenea una destul de lunga, lucru care de asemenea poate reprezenta un avantaj destul de important. Pe langa asta, intretinerea simpla si demontarea ieftina pot reprezenta de asemenea niste avantaje destul de demne de luat in calcul.

In ziua de astazi, constructiile metalice sunt destul de populare chiar si datorita faptului ca metalul este un material reciclabil si care nu dauneaza mediului inconjurator. In plus, atunci cand acesta este transportat sau utilizat in constructie, are un nivel de poluare destul de scazut.

Nu in ultimul rand, metalul este un material care poate fi combinat intr- un mod destul de simplu cu alte materiale, lucru care poate fi considerat tot ca un avantaj destul de important.

In ceea ce priveste siguranta unei constructii metalice, nu trebuie sa ne gandim decat la faptul ca aceasta are o greutate mult mai mica decat alt tip de constructie, deci in concluzie, este mult mai sigura.

Constructiile metalice sunt, de asemenea, mult mai rezistente la cutremure, iar acesta este un motiv principal pentru care ele sunt realizate cu precadere in zilele noastre, in unele tari in care cutremurele sunt frecvente.

In concluzie nu pot decat sa va spun ca, aceste constructii metalice isi merita popularitatea in ziua de astazi, deoarece ele prezinta o serie destul de lunga de avantaje, in comparatie cu alte tipuri de constructii. Singurul dezavantaj in ceea ce priveste constructiile metalice ar fi acela ca, ele nu sunt destul de bine izolate fonic, lucru care se datoreaza in special faptului ca peretii sunt mai subtiri.

Insa acesta este doar un mic lucru, care poate fi rezolvat destul de simplu. Iar acestea sunt avantajele si dezavantajele cele mai importante ale constructiilor metalice si care trebuiesc luate in considerare de fiecare data cand se doreste inceperea unei constructii de acest gen.

0 Shares
You May Also Like