Cinci jocuri pentru cei care iubesc Craciunul

Cinci jocuri pentru cei care iubesc Craciunul

0 Shares
0
0
0

Este posibil sa gasesti spiritul pur al Craciunului in jocurile video? Exista un fotoliu pentru doua persoane in forma de joc video? In mod ciudat, nu este un cadru foarte exploatat in acest domeniu, iar pentru a gasi ceva cu o atmosfera autentica de Craciun in interiorul sau, trebuie sa sapi putin in memorie.

Jocurile video moderne se pare ca nu au gasit modalitati foarte bune de a adapta spiritul Craciunului, unele caracteristici ale sarbatorii fiind introduse in decoruri care nu prea au legatura cu subiectul, poate prin actualizari tematice care sunt lansate uneori in aceasta perioada. Nu uita ca daca iti spargi ecranul, poti apela oricand la inlocuire display iPhone XR.

Christmas NiGHTS

Unul dintre primele titluri care iti vin in minte atunci cand te gandesti la Craciun intr-un joc video, mai ales pentru cei care au trait pe viu epoca 32 de biti, este probabil Christmas NiGHTS. Este un fel de demo gratuit care a fost distribuit de Sega direct pe disc in timpul Craciunului din 1996 si a devenit la randul sau un fel de joc cult, datorita prezentei unor caracteristici ciudate care il faceau ceva mai mult decat o simpla reskin a jocului principal.

In interiorul jocului exista practic doua variante ale singurului nivel Spring Valley care poate fi jucat cu Claris si Elliot, dar exista cateva particularitati care largesc alegerea: jocul se conecteaza la ceasul intern al lui Sega Saturn, prezentandu-se intr-un mod diferit in functie de momentul in care este folosit.

James Pond 2: Nume de cod Robocod

Unul dintre rarele jocuri care foloseste decorul de Craciun ca tema principala, desi cu digresiuni variate, asa cum vrea scoala clasica de platforming, este vechiul James Pond 2 de la Millennium Interactive, lansat in 1991 pe Amiga si Sega Genesis. Maleficul Dr. Maybe se razbuna pentru distrugerea de catre James Pond a Acme Oil Co. prin preluarea fabricii de jucarii a lui Mos Craciun, iar James Pond trebuie din nou sa-l vaneze, in acest caz echipat si el cu un echipament mecanic care ii confera eroului nostru titlul de Robocod.

Setarile jocului sunt extrem de variate, profitand de tema jucariilor, dar fabrica lui Mos Craciun, care actioneaza ca un fel de centru de legatura intre diferitele niveluri, are un aspect tematic distinct si ofera o tema comuna pe tot parcursul jocului.

Animal Crossing

Revenind in prezent, un joc care reuseste sa capteze pe deplin spiritul Craciunului, desi cu o inflexiune japoneza specifica, este cu siguranta Animal Crossing. Diferitele capitole ale seriei, incepand cu cel pentru Gamecube (convertit din versiunea pentru Nintendo 64), se bazeaza pe o progresie temporala legata de ceasul intern al consolei, ceea ce permite implementarea diferitelor festivitati tematice pe parcursul anului.

Aceasta este, desigur, perioada Craciunului, care vine pe fondul schimbarilor aplicate peisajului prin sosirea iernii, cu zapada, copaci albiti si decoratiuni tematice in jurul satului.

Home Alone

Poate ca este un joc putin cunoscut, ramanand in mare parte in afara catalogului de capodopere Sega Mega Drive, Home Alone este o legatura cu filmul cu acelasi nume, Home Alone.

Urmand cea mai clasica traditie a jocurilor video adaptate dupa filme, acesta nu este un titlu tocmai grozav, dar are o atmosfera de Craciun greu de gasit in alta parte. Este, de asemenea, un joc foarte special, pentru ca permite o multime de explorari.

0 Shares
You May Also Like