Cele mai scumpe terenuri din Romania raman in continuare in Bucuresti

0 Shares
0
0
0

Cele mai scumpe terenuri din Romania raman in continuare in Bucuresti

Capitala a fost intotdeauna o atractie nu doar pentru strainii investitori, dar si pentru ceilalti locuitori ai Romaniei, care au fost in mod constant captivati de viata din Bucuresti, cu tumultul ei galagios. Nu degeaba i se zice „Micul Paris”, asa ca, inca o data, Bucurestiul ne demonstreaza ca, atunci cand cand vine vorba de preturi terenuri in capitala, luxul nu doar ca se plateste, dar se si intretine scump.

Drept urmare, persoanele interesate de achizitionarea unui teren intravilan in Bucuresti, trebuie sa aiba un buget generos, caci, asa cum arata si studiile de piata, intr-adevar, cele mai scumpe terenuri din Romania raman in continuare in Bucuresti.

Varietatea motivelor pentru care o persoana ar fi interesata la modul real de a investi in terenurile din Bucuresti difera, de la individ la individ. Cert este insa faptul ca, indiferent de nationalitatea celui care cumpara un teren in Bucuresti, acest lucru este privit ca o investitie, una de durata, care, pentru a se dovedi a fi profitabila in timp, necesita la momentul actual mari sacrificii financiare, economii care nu se pot face fara risc, fara dorinta si speranta de a reusi in planul de afacere propus.[adsenseyu1]

Se spune despre „provincie”, adica restul tarii, ca nu va fi niciodata la inaltimea Bucurestiului, indiferent cate peisaje frumoase si imbietoare ar avea, ori cate resurse naturale ar reusi sa atraga marea majoritate a investitorilor din tara noastra.

Universitatile din capitala sunt si cele mai strang anual cel mai mare numar de studenti, concurand cot la cot cu orase precum Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, pe care mereu studentii le au drept optiune pentru urmarea cursurilor universitare.

Parintii care doresc sa investeasca nu doar in educatia copilului lor, dar si in confortul acestuia pe perioada studiilor, iau in considerare posibilitatea de a cumpara un teren in Bucuresti, pe care sa construiasca o casa, acolo unde sa poata sta copilul la Bucuresti, dar sa ii si ramana la finalziarea studiilor, in conditiile in care, odata incadrat in viata bucuresteana, tanarul rareori se intoarce in orasul natal.

Nevoia de forta de lucru este mai mare in capitala Romaniei, in conditiile in care marile firme au cel putin cate o sucursala deschisa aici.

Oportunitatea gasirii unui job mai bine platit ca in restul tarii este foarte probabila, caci si viata aici este mai costisitoare, deci si remuneratia trebuie sa fie pe masura, pentru a o putea intretine pe prima. Cu aceasta ocazia, au loc migratii, la fel, din „provincie” spre Bucuresti, la fel cum si personalitatile din lumea mondena obinuiesc sa achizitioneze un teren, sau direct o vila n Bucuresti, de regula in sectorul 1, in cartierul Baneasa, unde un teren de 600 mp costa incepand de la 80 – 90 de mii de euro.

[adsenseyu1]

Pentru mai multe idei despre constructii si alte informatii din domeniu va invit pe un forum amenajari interioare numit Renovat.ro. O sa gasiti aici alti oameni pasionati de aceleasi lucruri ca si tine.

Cum ne departam de primul sector al capitalei, preturile piperate scad drastic, motiv pentru care, in sectorul 2 al Bucurestiului, pretul unui teren este de 30 – 40 de mii de euro, aproape jumatate decat cel amintit anterior.

La fel stau lucrurile si in celelalte sectoare din Bucuresti, insa, raportat la restul tarii, preturile din capitala raman cele mai mari, acest adevar fiind confirmat de toti investitorii care, la primul impact cu piata imobiliara, constata pe propia piele ca viata la Bucuresti nu este una deloc ieftina.

0 Shares
You May Also Like