Bitcoin este o moneda noua care a fost creata in 2009 de o persoana necunoscuta care utilizeaza numele de Satoshi Nakamoto. Tranzactiile se fac fara oameni de mijloc – adica fara banci!
Bitcoin poate fi folosit pentru a rezerva hoteluri pe Expedia, pentru a cumpara mobila pe Overstock si pentru a cumpara jocuri Xbox. Dar o mare parte din hype este despre a te imbogati tranzactionand. Pretul bitcoinului s-a ridicat pana la fabuloasa suma de 19.697 de dolari.
Dat fiind faptul ca in mediul online se discuta foarte mult despre tranzactionari bitcoin, despre cumparare bitcoin si vanzare bitcoin, foarte multe persoane isi doresc sa afle cele mai noi noutati tranzactii bitcoin.
Pentru ca multi sunt cei care isi doresc sa afle cat mai multe detalii despre bitcoin, vom discuta in urmatoarele randuri ale acestui articol mai multe detalii despre retragerea fondurilor dupa o tranzactionare (vanzarea bitcoin), si vom discuta de-asemenea si despre cel mai bun moment pentru a vinde aceste monede extrem de valoroase.
Retragerea fondurilor dvs. dupa vanzare
Chiar si dupa ce v-ati vandut bitcoin-ul, tranzactia dvs. nu a fost completata complet. Ultimul pas este sa retrageti incasarile din vanzarea dvs. fie in contul dvs. bancar, fie in portofelul dvs. de criptomoneda.
Retragerea USD
Daca ati vandut bitcoin printr-o platforma care permite retragerea USD, verificati pentru ce modalitati de retragere sunt acceptate. Optiunile includ:
- Transfer bancar;
- Card de Credit/Card de Debit;
- PayPal;
- Bani lichizi.
Atunci cand alegeti metoda de retragere, asigurati-va ca luati in considerare:
- Taxe. Multe (dar nu toate) platforme impun o taxa de retragere, iar taxa perceputa variaza de obicei in functie de metoda de retragere selectata.
- Limite. Exista limite minime sau maxime cu privire la cat poti transfera? Cum difera intre metodele de retragere? Puteti creste aceste limite oferind verificari suplimentare sau ID?
- Timpuri de procesare. Cat va dura USD-ul in portofelul sau contul bancar? De exemplu, in timp ce retragerile de numerar sunt instantanee, transferurile bancare pot dura mai multe zile.
- Orice alte restrictii. De exemplu, unele schimburi vor solicita sa retrageti fonduri folosind aceeasi metoda de plata cu care ati facut depozitul.
Retragerea criptomonedei
Nu este recomandata stocarea criptomonedei pe un schimb pe termen lung. Schimburile controleaza cheile private ale acestor portofele si sunt, de asemenea, tinte populare pentru hackeri, astfel incat cea mai sigura optiune este sa va transferati cripto-ul intr-un portofel securizat care va permite sa pastrati proprietatea cheilor dvs. private.
Este o idee buna sa configurati acest portofel cu mult inainte de a vinde bitcoinul dvs. si asigurati-va ca verificati dublu adresa portofelului inainte de a depune orice fonduri.
Inca o data, verificati daca exista limite in ceea ce priveste cantitatea de cripta pe care o puteti retrage per tranzactie sau in orice perioada de 24 de ore. De asemenea, va trebui sa includeti orice comision de retragere in costul total al tranzactiei.
Cand este momentul potrivit pentru a vinde bitcoin?
Din pacate, nu exista un raspuns usor la aceasta intrebare, iar in urmatoarele randuri veti descoperi foarte pe scurt si de ce.
Momentul este esential pentru maximizarea succesului oricarei tranzactii – oricine a vandut bitcoin la sau aproape de varful sau de 20.000 USD in decembrie 2017 poate atesta acest fapt – dar sa lucrezi la momentul potrivit pentru a vinde poate fi o sarcina dificila.
De la evolutiile de reglementare crypto si factori economici mai generali, pana la nivelurile de bitcoin si chiar si propriul poftei de risc, exista multi factori care pot afecta daca trebuie sau nu sa va vindeti BTC. Analizati cu atentie piata pentru a decide daca doriti sa vindeti sau sa detineti.
Cateva detalii care ar fi bine de retinut:
Criptocurrentele sunt speculative, complexe si implica riscuri semnificative – sunt foarte volatile si sensibile la activitatea secundara. Performanta este imprevizibila, iar performantele anterioare nu garanteaza performantele viitoare.
Luati in considerare propriile circumstante si obtineti propriile sfaturi inainte de a va baza pe aceste informatii. De asemenea, ar trebui sa verificati natura oricarui produs sau serviciu (inclusiv statutul sau legal si cerintele de reglementare relevante) si sa consultati site-urile web ale autoritatilor de reglementare relevante inainte de a lua orice decizie. Cautatorul sau autorul poate avea participatii in criptocurrentele discutate.