Ce imprimanta sa alegi pentru biroul tau

0 Shares
0
0
0

Achizitia unei imprimante este privita cu oarecare scepticism in zilele noastre, mai ales cand majoritatea dintre noi avem un copiator in drum spre serviciu sau chiar la birou.

Sunt insa si momente in care faptul ca nu ai o imprimanta la indemana te poate costa timp si bani. Nu trebuie sa uitam ca nu de fiecare data la centrele de copiere este liber, iar statul la cozi alaturi de studenti pentru o simpla copie la un buletin sau la un certificat de nastere parca nu prea este rentabil.

Unde mai pui ca, de cele mai multe ori, chiar daca un astfel de centru de copiere se afla pe itinerariul tau, nu gasesti niciodata locuri de parcare libere. Iar o amenda de cateva sute de lei pentru parcarea sau oprirea interzisa parca nu prea renteaza atunci cand ai de facut o copie de 20 de bani.

Acesta este motivul pentru o achizitie sau inchiriere imprimanta pentru uz personal poate fi o necesitate. Chiar daca nu o folosim prea mult, ea se dovedeste utila atunci cand ai cea mai mare nevoie de un document tipizat de completarea unui formular pe care tocmai l-ai descarcat de pe internet.

Cum alegem insa imprimanta cea mai potrivita pentru biroul meu?

Primul impuls ar fi sa apelam la un magazin specializat in vanzari imprimante. Chiar si asa insa, trebuie sa cunoastem in primul rand scopul pentru care ne trebuie o astfel de imprimanta si, mai apoi sa ne decidem asupra modelului.

Din acest punct, trebuie sa stim ca imprimantele se impart in trei mari categorii: imprimante matriceale si imprimante cu jet de cerneala si imprimantele laser.

Luate pe rand, putem spune ce imprimantele matriciale sunt cele mai vechi modele, prevazute cu un set de ace care imprima tusul pe hartie in mod punctiform. Acestea se caracterizeaza insa printr-o calitate scazuta a imprimarii, fiind folosite inca in unele institutii mai vechi, pentru diverse formulare tipizate.

Imprimantele cu jet de cerneala asigura o imprimare mai buna calitativ decat cele matriceale, fiind alimentate cu un cartus de cerneala, care poate fi monocrom sau color.

In cazul celor color insa, trebuie avuta grija la folosirea negrului, care iti consuma intreg cartusul color, chiar daca tu folosesti imprimanta doar pentru fisiere monocrom. In fine, imprimantele cu laser sunt cele mai performante.

Mai scumpe decat fiecare dintre modelele precedente, imprimantele cu laser au avantajul ca au o durata de viata a cartusului mult mai mare, putand scoate cateva mii de exemplare de coli tiparite, la o calitate net superioara.

0 Shares
You May Also Like