Ce trebuie sa stim la alegerea usilor de garaj?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stim la alegerea usilor de garaj?

S-ar putea crede ca originea usilor de garaj coincide cu dezvoltarea caselor, dar conceptul de protejare a vehiculelor, indiferent de ce tip, isi are originile in usile deja existente in jurul anului 450 î.Hr. Prima usa de garaj tip panou dateaza din 1935 si de aici incepand, usile de garaj au trecut prin mai multe etape de dezvoltare, pana la boom-ul imobiliar de dupa al doilea razboi mondial, cand producatorii s-au vazut obligați sa creeze usi de garaj produse in masa si usor de utilizat.

Proprietarii de case au acum de luat in considerare mai multe optiuni pentru a decide ce tip se potriveste cel mai bine cu toate nevoile lor.

[adsenseyu1]

Tipuri de usi de garaj

Producatorii creaza si produc usi de garaj pentru a satisface diferitele nevoi ale proprietarilor. Unii proprietari prefera proiecte personalizate, care incorporeaza caracteristici unice si se potrivesc cu proiectul si materialele de constructie ale caselor lor. Cea mai mare parte a proprietarilor de locuințe aleg una dintre cele patru tipuri existente de usi de garaj sau o versiune a unuia dintre acestea:

Usi rulou

Usile de garaj rulou au devenit populare printre locuitorii din marile zone metropolitane, unde spațiile de locuit au caracteristici de top si cele mai multe case au drumurile de acces scurte si inguste. Majoritatea producatorilor le construiesc cu benzi subțiri de aluminiu care inconjura un tambur care este poziționat deasupra ușii.  Cei mai mulți proprietari care aleg o usa rulou, le activeaza cu telecomanda, ceea ce inseamna ca ușa ofera atat confort cat si siguranta.

Usi sectionale

Accentul pe spatiu in zonele metropolitane mari a dus la crearea unui alt tip de usa de garaj, ce elimina problemele de spatiu. Usile sectionale sunt prevazute cu balamale care le permite sa se deplaseze spre plafonul garajului. Datorita acestei posibilitati, marimea caii de acces nu conteaza, desi acest tip de usa funcționeaza cel mai bine acolo unde spatial este limitat .

[adsenseyu1]

Usi Batante

Unul dintre primele modele de usi de garaj presupunea balansarea usii spre drumul de acces, inainte de a se ridica si mai apoi alinia cu plafonul garajului. Deoarece miscarea de balansare la deschide avea loc in exterior, acest tip este instalat de obicei la casele cu drumuri de acces ce permit parcarea confortabila a doua masini una langa alta. Proprietarii de case suburbane si proprietarii de case din mediul rural care detin si utilaje agricole sunt utilizatorii acestui tip de usi de garaj. Desi ocupa din spatial destinal caii de acces, usile batante ofera cel mai inalt grad de siguranta, deoarece acestea sunt dificil de demontat de catre hoți.

Usi cu deschidere laterala

Acestea imita constructia de usi de garaj tradiționale care se deschid cu balamele. Ca și usile batante,necesita un spatiu amplu sa se balanseze inainte de a se inchide. Datorită popularitații în crestere a usilor batante, acestea si-au pierdut mult din farmecul lor ca optiune pentru proprietarii de case ce detin terenuri de mari dimensiuni.

Ce trebuie sa luam in considerare la alegerea usii de garaj?

Proprietarii de case au mai multi factori de luat in considerare inainte de a cumpara o usa de garaj. Fiecare element trebuie avut in vedere si mai ales modul in care se va reflecta in bugetul consumatorului; in plus, trebuie sa se ia în considerare si normele si reglementarile legale referitoare la locuinte. Printre alti factor ice depend de proprietar sau de furnizor se numara si designul, tipul de izolare folosit, gradul de siguranta, materialele si garantia. Exista un singur loc unde toate ceste cerinte sunt pe deplin satisfacute prin intermediul companiei Gunther-Tore Romania, care va pune la dispozitie faimoasele sale usi de garaj seria 45. Indiferent daca doriti sa achizitionati o usa tip rulou sau sectionala o veti gasi pe cea potrivita in galeria nostra: Gunther-tore.ro. Domeniile de utilizare si aplicatiile sunt cat se poate de diverse del a locuinte individuale la complexe rezidentiale si chiar usi speciale.

0 Shares
You May Also Like