Ce trebuie sa stim despre incinerarea umana?

Ce trebuie sa stim despre incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

In Romania, in ultimii ani au avut loc multe cazuri de incinerare umana intr-un crematoriu Transilvania, iar in randurila care urmeaza vom discuta despre incinerare, pentru ca in anii care vor urma, vom avea din ce in ce mai multe astfel de cazuri.

Asadar, la fel ca in alte multe tari, incinerarea este o optiune in Romania, iar fiecare cetatean are aceasta optiune. Oamenii pot alege inainte sa moara, daca doresc sa fie incinerati sau inhumati, la fel cum cei ramasi in urma pot stabili daca isi incinereaza sau isi inhumeaza decedatii.


Ce trebuie sa stim despre incinerarea umana?
Incinerarea are loc in unitati specializate, crematorii, care pot fi publice sau private. Fiecare persoana decedata va fi incinerata individual, crematoriile dispunand de camere corespunzator echipate din punct de vedere tehnologic. Acestea sunt izolate si rezistente la temperaturi foarte inalte, iar corpurile ard pana cand ramane doar cenusa.

Pentru a se descompune corpurile, acestea sunt asezate in sicrie care sunt confectionate din materiale infamabile. Dupa ce are loc procesul de incinerare umana, materialele straine care nu au ars, cum ar fi implanturile dentare, tijele metalice sau placile de exemplu, sunt colectate intr-o anumita urna, si sunt lasate sa se raceasca.

In cazul in care cenusa umana are o granuatie mare, aceasta poate fi maruntita pana cand ajunge sub forma de praf. Apoi este depusa intr-o urna si este predata familei indoliate. Familia indoliata are posibilitatea de a pastra urna cu ramasitele celui decedat, sau poate sa imprastie cenusa in natura (pe munte, in mare), sau poate ingropa urna intr-un loc special pentru cel drag.

Pentru ca tot acest proces de incinerare sa se poata desfasura, este necesar ca familia sa detina documentele necesare, iar acestea sunt: certificatul de deces, certificatul de imbalsamare, avizul sanitar de transport si adeverinta de incinerare.

In cazul in care decedatul care urmeaza sa fie incinerat are bijuterii pe corp, acestea este necesar sa fie indepartate inainte de incinerare. Daca in schimb, decedatul are un stimulator cardiac, este nevoie ca acesta sa fie indepartat pentru ca in caz contrar poate exploda in timpul incinerarii.

Cand totul este pus la punct, trupul neinsufletit este asezat intr-un sicriu inflamabil, si introdus in camera de ardere. In functie de greutatea corpului persoanei decedate, in functie de temperatura si de materialul din care este fabricat sicriu, procesul de incinerare dureaza de obicei intre 1 si 3 ore.

Dupa ce este finalizat procesul de incinerare, ramane doar o pasta alba, care apoi este lasata sa se usuce, iar apoi trece printr-un proces tehnologic, unde granulatia sa scade considerabil, pana cand se obtine cenusa. Cenusa dupa cum va spuneam mai sus in articol, este colectata intr-o urna, si predata familiei, care poate face ceea ce considera ca este mai bine cu cenusa.

In ceea ce priveste cenusa care rezulta in urma procesului de incinerare, aceasta nu este periculoasa pentru sanatate, dat fiind faptul ca procesul de incinerare umana are loc la temperaturi foarte inalte.

Un alt aspect deosebit de important in ceea ce priveste incinerarea umana in Romania, este legat de costuri. Cu totii am avut parte de pierderea unei rude (bunic, bunica, unchi, matusa, parinti, etc.), si stim cat de mari sunt costurile inhumarii.

Ei bine, in ceea ce priveste incinerarea, in majoritatea cazurilor aceasta costa cu de pana la 3 ori mai putin in comparatie cu inhumarea, iar acesta este un motiv intemeiat datorita caruia in viitorul apropiat, numarul persoanelor incinerate va creste semnificativ.

In plus, in cazul in care isi doresc acest lucru, membrii familiilor indoliate care isi incinereaza decedatii, au posibilitatea chiar sa asiste la intreg procesul de incinerare al celui drag.

0 Shares
You May Also Like