Ce trebuie sa intrebati despre sistemul septic, inainte de a cumpara o proprietate

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa intrebati despre sistemul septic, inainte de a cumpara o proprietate
Din cauza potentialelor reparatii si a costurilor implicate si din cauza ca sistemul septic este de obicei ingropat in pamant, acesta se testeaza si se verifica de obicei, destul de greu. Cele mai bune servicii de pompare, numai la Aqua Activ Services SRL !

Totusi, atunci cand vrei sa-ti cumperi o casa noua si aceasta este prevazuta cu un sistem septic, acesta trebuie neaparat testat si inspectat inainte, adica inainte de a cumpara proprietatea (casa). Iata ce trebuie facut:

Daca iti cumperi o casa ce are un sistem septic compus dintr-un tanc septic si un camp de scurgere, iata ce trebuie sa faci, cat mai succint posibil. Fiecare dintre acesti pasi descrisi mai jos, sunt foarte importanti.[adsenseyu1]

Pasul 1 si 2 sunt insa esentiali.

1.    Intreaba despre sistemul septic al casei – intreaba unde se afla acesta, ce este instalat (ce il compune), care este istoricul reparatiilor si al mentenantei, etc. Daca proprietarii nu stiu sa-ti raspunda la aceste intrebari, intreaba-i cat de mult timp au locuit in casa, raspunsul acesta iti va fi de cele mai multe ori, foarte folositor si informativ.
2.    Efectueaza o inspectie vizuala a sit-ului (locul unde este montat sistemul septic) si cauta semne ale unor defectiuni vizibile, chiar daca nu te pricepi foarte bine. Iata un pont important: daca nimeni nu stie cu exactitate unde este instalat sistemul septic, atunci poti fi sigur ca nimeni nu l-a reparat pana acum si nu a executat pomparile regulate, care sunt de cele mai multe ori necesare pentru astfel de sisteme. Daca ai gasit tancul septic in cele din urma, trebuie sa iei anumite masuri de siguranta, daca vrei sa il verifici. Cauta urme evidente de colapsare si asigura-te ca fosa septica sau campul de scurgere au suprafete acoperitoare de siguranta, in asa fel incat nimeni sa nu poata cadea inauntru.
3.    Efectueaza un test de incarcare, asistat de catre un specialist. Cheama un specialist in sisteme septice si roaga-l sa faca un test pentru a vedea unde a intervenit o anumita degradare a sistemului sau mai rau, chiar defectiuni pe care probabil tu le-ai trecut cu vederea.

[adsenseyu1]
4.    Pompeaza tancul septic. Pompeaza tancul septic si cauta dovezi aditionale, depinzand de ceea ce ai descoperit urmand pasii 1, 2 si 3. Nivelurile de scurgere anormale intr-un tanc septic, pot fi un indicator foarte puternic al faptului ca acesta are o problema destul de grava. Atentie! Nu pompa tancul septic inainte de test: facand asta, nu vei mai putea face testele de incarcare si de scurgere.
5.    Poate aparea necesitatea unori inspectii fizice aditionale, mai ales in cazul in care la inspectia vizuala ai observat un comportament anormal (in timpul testelor, daca scurgerea nu s-a facut cum trebuie, etc).
6.    Intreaba-ti vecinii despre propriile lor sisteme septice si cum procedeaza pentru a le intretine si pentru a le repara atunci cand este nevoie. Intreaba si despre modelul de tanc septic, despre tipul de camp de scurgere, acestea ar putea fi asemanatoare cu cele instalate si pe proprietatea ta.

0 Shares
You May Also Like