Ce tip de baterie auto vi se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Ce tip de baterie auto vi se potriveste?
Atunci cand cumparati baterii auto este indicat sa alegeti tipul de baterie care se potriveste masinii pe care o aveti ca si amperaj si dimensiuni.

De fiecare data este binevenit un plus de capacitate pentru automobil dar nu peste 30 de procente din valoarea prescrisa din fabrica. Nu cumparati baterii mai mici decat necesitatile masinii pe care o aveti. Va recomandam sa aruncati o privire si pe baterii auto Bosch.

De asemenea, trebuie sa cititi cu atentie certificatele de garantie pentru acumulatori si sa tineti cont de indicatiile care fac referire la montare, intretinere si regim de incarcare sau conditii ale garantiei.

Faceti verificarea tehnica impusa la cumparare sau in minim 5 zile lucratoare respectand si instructiunile de exploatare si montaj.

[adsenseyu1]

Bateriile livrate sunt fie incarcate cu electrolit, fie uscate cu electroliti atasati in recipiente special concepute sau sub forma de gel. Bateriile trebuie depozitate in camere uscate si inchise, care au temperaturi cuprinse intre 5 si 30 de grade, ferite de radiatii solare, temperaturi mari, baze, uleiuri, saruri si avand dopurile stranse bine.

E recomandat sa nu depozitati bateriile mai mult de 6 luni pentru ca acestea sa ramana la parametrii normali dar si pentru a nu pierde foarte mult din termenul de garantie.

Acest lucru nu se aplica in cazul bateriilor care au electroliti atasati, in cazul bateriilor cu gel sau in cazul bateriilor care au specificate caracteristici tehnice in ceea ce priveste perioada de depozitare.

Pentru a incarca bateria se leaga polul + la polul + al sursei de curent denumita si redresor si polul – se leaga la polul negativ al sursei de curent continuu apoi redresorul se conecteaza la reteaua de curent electric. La final se fac operatiunile in oridne inversa.

Incarcarea se va face cu dopul bateriei scos in cazul bateriilor care au busoane. Bateriile capsulate nu au nevoie de scoaterea dopului. Timpul de incarcare poate sa varieze in functie de capacitatea bateriei dar si de cat de descarcata este aceasta.

[adsenseyu1]

Timpul este de pana la 48 de ore pentru bateriile descarcate complet. Daca e cazul dupa ce bateria e incarcata se va controla si nivelul electrolitului din fiecare celula si se va completa doar cu apa distilata pana ajunge la nivelul maxim indicat pe spatele bateriei. Nu e necesar sa faceti asta la bateriile care sunt incapsulate.

Este recomandat sa montati bateriile la un service autorizat. Defectele cauzate de montari defectuoase duc la eliminarea dreptului de garantie. Bateriile se fixeaza pe suport in asa fe incat sa nu fie jocuri.

Inainte de a monta sau demonta o baterie de pe masina se va deconecta intreg echipamentul electric pentru a fi evitate scurtciruitele care pot sa apara. La montare in cazul in care minusul este conectat la masa se va lega mai intai polaritatea pozitiva a acumulatorului si apoi cea negativa. La demontare se va face invers.

In timpul exploatarii este recomandat sa verificati periodic nivelul de electrolit din baterie chiar si atunci cand bateria este fara intretinere. Nu trebuie sa fie obturate orificiile de aerisire ale dopurilor. In cazul in care nivelul de acid din baterie este sub minim se va completa cu apa.

0 Shares
You May Also Like