Ce sunt glisierele?

0 Shares
0
0
0

Ce-sunt-glisiereleDupa cum puteti observa pe piata exista numeroase rafturi care prezinta si sertare. Acestea arata cat de departe a ajuns tehnologia de realizare a pieselor de mobilier si cum, firmele producatoare, incearca sa usureze munca omului combinand doua piese de mobilier in doar una singura.

Puteti gasi astfel de rafturi in toate magazinele destinate vanzarii de mobilier. In cele ce vor urma va vom prezenta anumite aspecte despre sertarele pe care le poate avea piesa de mobilier si ce trebuie sa luati in vedere in momentul in care o achizitionati.

In primul rand trebuie sa verificati glisierele si, de asemenea, trebuie sa stiti cate ceva despre aceste mecanisme ce stau la baza inchiderii si deschiderii unui sertar. Exista mai multe tipuri de glisiere pentru sertare, dar din toata multitudinea de produse, doar 3 sunt cele mai utilizate.

[adsenseyu1]

Exista glisiere obisnuite care prezinta rola. Acestea sunt cel mai des utilizate, dar si cele mai ieftine. Pe piata puteti gasi 3 tipuri de glisiere cu rola. Spre exemplu, sertarul este construit in intregime din PAL, chiar daca maei exista anumite cazuri in care fundul acestuia este PFL, iar glisierele sunt montate in partea de jos a spatiului sertarului.

De asemenea, acestea sunt glisiere simple care nu prezinta optiuni precum deschidere totala sau deschidere cu frana. Trebuie sa fiti atent si sa testati mobila pe care o achizitionati deoarece calitatea de glisare depinde doar de firma producatoare. Cele mai bune glisiere sunt cele de la firma Blum deoarece se gliseaza foarte usor si sunt extrem de silentioase comparativu restul glisierelor.

Daca aveti un buget destul de mic pe care sa il alocati, aceste glisiere reprezinta cea mai optima solutiie deoarece prezinta rezistenta destul de mare, se gliseaza usor si nu produc zgomot. Calitatea acestora este data doar de rezistanta rolelor si de rezistenta vopselei ce a fost aplicata pe glisiere.

[adsenseyu1]

Un alt tip de glisiere sunt cele Metabox. Sunt glisiere superioare celor obtinute si prezinta laterale metalice pe fiecare latura.Sunt destul de silentioase, se gliseaza extrem de usor si permit realizare a diferite compartimentari.

Gliserele Metabox prezinta avantajul unei rezistente foarte mari, dar si a unei economii considerabile de spatiu fapt datorat lateralelor metalice. Asadar, putem spune ca un sertar Metabox dispune de mult mai mult spatiu util comparativ cu un sertar obisnuit.

Diferenta este de 30mm si chiar daca nu pare foarte mult, trebuie sa va spunem ca fiecare milimetru este extrem de important mai ales in constructii si in fabricarea mobilierului.

Al treilea tip de glisiere sunt cele Tandembox. Acestea sunt considerate ca fiind cele mai bune glisiere de pe piata. Prezinta amortizoare la inchidere adica, cu alte cuvinte, nu se trandesc in momentul in care mai au doar 20 mm pana la inchidere.

Sunt foarte silentioase, practic nu se aude absolut nimic in momentul care sertarul este deschis sau inchis. Comparativu cu celelalte tipuri de glisiere, glisierele tandembox suporta greutati extrem de mari si indiferent cat de greu este continutul sertarului, acestea vor functiona in parametrii normali. Ca si glisierele Metabox si acestea au posibilitateea de compartimentare.

0 Shares
You May Also Like