Ce sa faci in caz de defectiune a sistemului turbo

Ce sa faci in caz de defectiune a sistemului turbo?

0 Shares
0
0
0

Daca te confrunti cu o problema cu un turbo defect, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa nu continui sa conduci vehiculul. In caz contrar, risti sa slabesti arborele turbo-ului tau si sa il faci sa se defecteze complet. La randul sau, aceasta defectiune va face ca resturile din rulment sa curga in mijlocul motorului vehiculului tau. Drept urmare, il va face sa-si piarda puterea normala.

Dar daca te afli in mijlocul traficului si nu poti parca, pune vehiculul in punctul mort si opreste motorul. Intr-adevar, oprind motorul vehiculului tau, il impiedici sa intre in curse. Probabil te intrebi cum sa iti pui vehiculul in punctul neutru. Sa stii ca procesul este destul de simplu. Doar folosesti treapta a 5-a sau a 6-a si decuplezi in timp ce tii piciorul pe frana.

Cateva sfaturi pentru a evita distrugerea unui turbo

Turbocompresorul este o parte esentiala a unui vehicul. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, este posibil sa apara unele defectiuni. Pentru a evita defectiunea acestuia, va fi necesar sa ai grija cu meticulozitate de intretinerea lui, deoarece contine elemente mai fragile decat altele. In cazul in care totusi, se intampla, il poti inlocui cu turbosuflante sh 2022.

Evita defectele de lubrifiere

Pentru a mentine turbo-ul in stare buna, este indicat sa efectuezi schimburi de ulei dupa fiecare distanta de 10.000 km, urmand recomandarile producatorului. Filtrele si furtunurile de lubrifiere ar trebui, de asemenea, inlocuite frecvent la inlocuirea turbo-ului. In plus, vei castiga foarte mult verificand regulat debitul si presiunea uleiului la instalarea turbo-ului.

Evita utilizarea uleiurilor de proasta calitate

Este bine sa iti golesti vehiculul la fiecare 10.000 km. Dar este si mai bine sa folosesti uleiuri de buna calitate. De asemenea, trebuie curatate orice depuneri de materii straine in carcasa motorului. Se recomanda si schimbarea filtrelor de ulei la inlocuirea turbo-ului.

Redu intrarea prin evacuare si atenueaza aspiratia corpurilor straine

Prizele de evacuare reprezinta una dintre cauzele destul de frecvente ale defectiunii unei turbosuflante. Pentru a evita aceste intruziuni, este necesar sa efectuezi revizii ale galeriei de evacuare, sa cureti supapa EGR si galeria de admisie. De asemenea, va fi necesar sa revizuiesti garniturile de evacuare in cazul unui turbosuflante sparte sau deteriorate.

Pozitioneaza corect garniturile de evacuare

Evitarea pozitionarii incorecte a garniturilor de evacuare este o solutie eficienta pentru a mentine turbo-ul in stare buna pentru cat mai mult timp. Pentru a evita aceste pozitionari proaste, trebuie sa reajustezi regulat garniturile de evacuare ale turbo-ului masinii tale.

In cele din urma, turbo este o parte esentiala a motorului vehiculului. Durabilitatea sa depinde de asamblarea corecta, intretinerea regulata si lubrifierea buna. Exista la fel de multe modele de turbocompresoare cate vehicule exista. Daca trebuie sa cumperi un turbo nou, costul acestuia este de obicei intre 1000 si 2000 de euro. Dar ai si optiunea de a face un schimb standard al unui turbocompresor si sa alegi o turbosuflanta second hand. Te va costa mai putin, adica 50% din suma normala de achizitie.

0 Shares
You May Also Like