In Romania zilelor in care traiau strabunicii si stra-strabunicii nostrii, cu siguranta agricultura era ocupatia de baza a taranilor, care atunci cu siguranta nu aveau tractoare si utilaje pentru a-si lucra terenurile, asa ca se foloseau de animalele din gospodarie pentru a-si lucra terenurile.
Ei bine, in Romania anului 2018, se pare ca agricultura a ramas ocupatia de baza pentru cei care locuiesc in mediul rural, insa cu siguranta lucrurile s-au schimbat extrem de mult fata de acele vremuri din trecut.
In primul rand trebuie mentionat faptul ca oamenii care detin teren agricol nu isi mai lucreaza terenul cu ajutorul animalelor, ci isi lucreaza terenul agricol cu tractoarele si cu celelalte utilaje.
Un alt amanunt care conteaza este acela ca oamenii care se ocupa de agricultura nu isi mai sapa manual terenul agricol cu sapa, ci folosesc fel si fel de ierbicide pentru a elimina buruiana care afecteaza culturile.
Si daca tot am adus in discutie culturile, cu siguranta in acest articol trebuie sa amintim si legumele care se cultiva in Romania.
Este cunoscut faptul ca in Romania, fiecare zona are specificul sau si fructele sau legumele sale, insa de regula in fiecare colt al tarii se cultiva legume precum ceapa, rosiile, castravetii sau ardeii.
Ei bine, cei care detin terenuri agricole si care se ocupa de agricultura, cu siguranta trebuie sa detina si cat mai multe ladite pentru legume, pentru a depozita legumele in laditele respective.
Atunci cand discutam despre lazi si ladite din plastic folosite pentru legume, trebuie precizat faptul ca acestea sunt diferite de la un caz la altul.
De exemplu, laditele mici din plastic pentru legume sunt mai mult decat perfecte pentru a depozita in ele boabele de fasole, care vor ajunge mai tarziu in piata sau pe rafturile magazinelor.
Lazile din plastic de dimensiuni mici sunt ideale si pentru a depozita ceapa verde de exemplu sau chiar si usturoiul, iar aceste lazi cu produse agricole pot ajunge rapid in magazine sau in piete.
Atunci cand discutam despre legume care au un volum mai mare, precum rosiile de exemplu, castravetii sau ardeii, cu siguranta trebuie precizat faptul ca pentru acestea sunt necesare lazi din plastic de dimensiuni mai mari.
In romania nu se cultiva doar legume ci si cereale, asa ca pentru depozitarea acestora, daca discutam despre grau, orz sau boabe de porumb, ideale ar fi containerele din plastic sau chiar si boxpaletii din plastic.
Deasemenea, in Romania se mai cultiva si fructe, iar atunci cand discutam despre fructele cultivate in tara noastra, discutam despre mere, pere, caise sau piersici, iar acestea au nevoie de lazi fructe pentru a fi depozitate.
Exista insa si fructe care au un volum mult mai mic, iar aici discutam despre cirese, visine, capsuni sau zmeura, iar pentru astea ideale ar fi laditele din plastic pentru fructe.
Asadar, se poate observa faptul ca desi nu se mai lucreaza pamanturile la fel ca inainte, cu ajutorul animalelor, chiar daca totul a evoluat foarte mult, pentru cei care care locuiesc in mediul rural, agricultura este inca o ocupatie de baza.