Ce facem dupa producerea unei daune?

0 Shares
0
0
0

Ce facem dupa producerea unei daune?
Un accident de circulate este definit ca un eveniment in care sunt implicate unul sau mai multe autovehicule.  In cazul accidentelor rutiere, acestea sunt produse in mod uzual pe drumuri de circulatie publica si sunt cauzate de nerespectarea regulilor de circulatie, fiind terminate de obicei cu prejudicii materiale sau cu decese.

Pentru informatii suplimentare legate de asigurarile obligatorii va recomandam sa vizitati www.rcaautoieftin.ro.

In cazul in care accidentele au loc pe drumuri inchise, pe care circulatia rutiera este interzisa se aplica regulile stabilite de administratorul sau proprietarul zonei in cauza. Daca nu sunt stipulate astfel de reguli se aplica normele privind circulatia in regim de drum public.

Este indicat ca atunci cand are loc un accident persoanele implicate sa actioneze corect in ceea ce priveste legalitatea actiunilor lor. Pentru a putea actiona legal oamenii trebuie sa stie datele legate de accident si prejudiciile pe care le-au produs sau care le-au fost aduse, precum si ora la care a avut loc accidentul.

Acestea sunt detalii de o importanta majora si este bine sa se ia in calcul. Daca in urma evenimentului nu se produc decat daune materiale atunci carosabilul ar trebui eliberat pentru a evita blocarea circulatiei.

[adsenseyu1]

Tot pe lista informatiilor ce trebuie tinute minte cu precizie este inclus si locul accidentului precum si alte repere cum ar fi kilometrul exact la care a avut loc accidentul, topografia zonei in care s-a produs accidentul sau date de contact ale victimelor sau vinovatului.

La fel de important este ca atunci cand autovehiculul dumneavoastra are avarii serioase sa nu turati motorul ci sa incercati sa mutati masina prin impingere sau daca nu este imposibil sa asteptati sa fie remorcata pentru a evita riscul unei explozii sau al unui incendiu.

Dupa ce se elibereaza carosabilul persoanele impliicate in accident trebuie sa mearga la cea mai apropiata sectie de politie si sa anunte accidentul. Daca accidentul se soldeaza cu raniti este important ca autovehiculele implicate in accident sa nu se miste pana la sosirea politiei.

Daca victimele accidentului sunt in stare foarte grava persoanele care au produs accidentu trebuie sa ceara ajutorul masinilor implicate in trafic si sa ramana la locul accidentului pana cand soseste ambulanta. Este important de retinut ca nu trebuie sa parasiti locul accidentului si masinile nu trebuie sa fie deplasate pana cand nu ajunge si politia la fata locului.

[adsenseyu1]

Dupa ce copia procesului verbal ajunge in posesia dumneavoastra este indicat sa anuntati imediat firma de asigurari de producerea evenimentului si sa se elibereze dosarul de daune. RCA-ul pentru anul in curs trebuie alaturat unei copii a politei de asigurare CASCO daca exista.

Compania de asigurari trebuie anuntata imediat dupa ce s-a produs accidentul iar dosarul de dauna urmeaza sa fie evaluat si sa se ofere despagubirea persoanei prejudiciate. Dupa ce se repara autovehiculul prejudiciat se definitiveaza dosarul de dauna la compania care se ocupa de acoperirea ei.

Compania de asigurare trebuie sa primeasca facturile si chitantele de la service-ul in care prejudiciatul isi repara automobilul si cererea de despagubire cu semnatura asiguratorului.

In afara de aceste elemente in dosar trebuie sa se afle si copia actului de cesiune precum si declaratia de conformitate.

0 Shares
You May Also Like