Ce este si ce nu este indicat sa mananci pentru detoxifierea ficatului?

Ce este si ce nu este indicat sa mananci pentru detoxifierea ficatului?

0 Shares
0
0
0

Ficatul este fara doar si poate organul care are cele mai multe functii din organismul uman, iar aici amintim functia de stocare a sangelui, functia de filtrare si purificare a sangelui.

Ficatul mai are si functie metabolica, insa el intervine si in inactivitatea unor substante toxice, dar mai trebuie precizat si faptul ca ficatul reprezinta si un adevarat depozit pentru minerale si vitamine. Deasemenea, ficatul mai are si functie metabolica.

Ei bine, datorita regimului alimentar nesanatos pe care il putem avea fiecare dintre noi, sau datorita unor tratamente medicamentoase, ori datorita unor cicluri cu steroizi anabolizanti pentru cresterea in masa musculara (in cazul sportivilor), ficatul poate avea nevoie de o cura de detoxifiere, iar pentru asta mai multe informatii se pot afla de la Wellnessist.

Ce este si ce nu este indicat sa mananci pentru detoxifierea ficatului?

Specialistii recomanda ca in perioada curei de detoxifiere a ficatului, sa se consume foarte multe fructe si legume.

In ceea ce priveste fructele care pot sa fie consumate in perioada de detoxifiere a ficatului putem mainti urmatoarele: mere, pere, cirese, kiwi, caise, prune, lamai, graphefruit, portocale, clementine, nectarine, pepeni, ananas sau struguri.

Cei care isi doresc, pot chiar sa manance o salata de fructe pentru detoxifierea ficatului, iar un mix al tutuor acestor fructe amintite cu siguranta pe langa faptul ca ajuta mult la detoxifierea ficatului, va fi si foarte gustos.

Apoi, trebuie deasemenea mentionat faptul ca legumele sunt foarte utile in ceea ce priveste detoxifierea ficatului. In acest sens, ar trebui consumate cat mai multe legume.

Salatele de legume pot sa reprezinte deasmenea o solutie foarte buna pentru detoxifierea ficatului, deoarece legumele sunt foarte bogate in nutrienti si in fibre.

O idee inteleapta pe care o pot avea persoanele care isi doresc detoxifierea ficatului, este aceea de a opta pentru shake-uri cu legume. De exemplu, un shake facut la blender, care sa contina 500 ml de apa, manglod, kale si spanac poate reprezenta un shake gustos. Pe langa aceste ingrediente, se mai poate opta chiar si pentru patrunjel si ghimbir. Pentru ca shake-ul sa fie si mai gustos, se pot adauga si fructe de padure, mere, sau alte fructe.

In primul rand trebuie precizat faptul ca fructele trebuie sa fie mai putine decat legumele, iar apoi, trebuie ca tot amestecul sa fie pus la blender si mixat, pana cand se obtine un amestec omogen.

In urma utilizarii blenderului, se vor obtine cateva cani din acest tip de bautura, insa de preferat este sa se consume undeva intre 1-3 cani pe zi.

Este mult mai indicat un astfel de shake decat un sandwich, iar mai mult de atat, aduce o multime de nutrienti in plus fata de un sandwich.

Nucile, semintele si migdalele pot fi si ele foarte utile pentru detoxifierea ficatului, la fel ca si fructele de-altfel.

Asadar, persoanele care isi doresc o buna detoxifiere a ficatului, pot opta pentru un astfel de remediu natural, si cu siguranta intr-o perioada nu foarte indelungata de timp, ficatul lor va fi perfect si complet detoxifiat.

 

0 Shares
You May Also Like