Ce este rootarea unui device cu Android?

Ce este rootarea unui device cu Android?

0 Shares
0
0
0

Poti sa-ti cumperi un smartphone scump, cu sistem de operare Android si cele mai bune specificatii posibile, dar exista cateva feature-uri si aplicatii pe care nu le vei folosi niciodata si pe care vei vrea sa le dezinstalezi, din primele momente in care vei incepe sa-ti butonezi proaspatul achizitionat smartphone.

Cauti reparatii telefoane, efectuate de cei mai buni specialisti? Intra pe Service-Gsm.ro.

Acestea sunt de obicei feature-uri si aplicatii default (built-in), care vin o data cu telefonul, din fabrica si de aceea, in cele mai multe cazuri, nu pot fi dezinstalate cu usurinta. Dar, nu trebuie sa te ingrijorezi in acest sens.Ce este rootarea unui device cu Android?

Le poti totusi dezinstala de pe sistemul tau de operare Android. Tot ce trebuie sa faci pentru acest lucru, este sa-ti rootezi telefonul mobil. Probabil ca te intrebi deja ce inseamna procesul de ROOTING si care ar fi avantajele dar si dezavantajele initierii acestui proces, asa ca le vom discuta putin mai jos, in acest articol.

Ce inseamna rootarea unui device cu Android?

Ei bine, rootarea unui smartphone cu sistem de operare Android, este un proces prin care poti aduce anumite schimbari, smartphone-ului tau. Rooting-ul mai este numit si “jailbreaking”, adica “evadare din puscarie”.

Prin rootare, se pot face anumite modificari la nivelul sistemul de operare Android OS, al meniului si a interfetei de utilizator (User Interface), etc. Rootarea ajuta la inlocuirea sistemului de operare Android simplu, cu unul customizat, cu o alta interfata si cateva optiuni in plus.

Prin rutarea device-ului tau cu Android, iti poti customiza telefonul, asa cum vrei tu, in asa fel incat sa se plieze perfect pe necesitatile tale.

Avantajele rooting-ului unui mobil cu Android:

1.    Poti face cateva schimbari la nivelul interfetei utilizatorului, de pe smartphone.
2.    Poti sa instalezi si sa folosesti cateva aplicatii care nu sunt instalate din fabrica si care nu pot fi folosite fara rootare.
3.    Exista cateva aplicatii pentru telefoanele cu Android ce au trecut prin procesul de rooting, ce nu pot fi folosite altfel, decat prin rootare.
4.    In acest mod (prin rootare) vei detine un control mai bun asupra aplicatiilor instalate pe smartphone. De exemplu, poti opri add-urile complet si poti dezinstala aplicatiile cu care a venit telefonul din fabrica.
5.    Poti salva spatiu din memoria interna a telefonului, daca descarci si instalezi aplicatii pe un device rootat.
Dezavantajele rooting-ului unui mobil cu Android:
1.    De obicei, daca-ti rootezi telefonul, vei pierde garantia de la producator sau de la magazinul partener, de la care l-ai cumparat.
2.    Daca nu urmezi strict regulile de rooting si nu ai grija atunci cand iti rootezi telefonul, acesta se poate strica si nu il vei mai putea folosi.
3.    Procesul de rootare creste nivelul de vulnerabilitate al telefonului, din punct de vedere al securitatii informatice, telefonul tau devenind astfel foarte vulnerabil la atacurile/infestarile cu troieni sau malware.
4.    Datele tale personale, precum si informatii importante stocate pe telefon, vor putea fi furate mult mai usor, decat de pe un smartphone ne-rootat.
5.    Serviciul “Google Wallet” nu va mai fi disponibil pe un telefon care a trecut prin procesul de rooting.

0 Shares
You May Also Like