Ce este o ecografie Doppler?

Ce este o ecografie Doppler?

0 Shares
0
0
0

Un laboratorul vascular noninvaziv este specializat in mai multe teste care cauta boli vasculare care pot afecta cat de bine curge sangele in artere si vene. Laboratorul examineaza vasele de sange din tot corpul care hranesc organele si tesuturile majore.

Aceste teste pot ajuta la diagnosticarea si tratarea multor afectiuni vasculare, inclusiv boala arteriala periferica (PAD), accident vascular cerebral, anevrisme si sindromul de evacuare toracica. Precizam faptul ca in astfel de laboratoare, medicii folosesc cel mai bun Bistos Hi-dop Vascular Doppler din piata. Iata cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre produs:

Ce este o ecografie Doppler?

 • Doppler vascular cu difuzor integrat de inalta performanta
 • De asemenea, potrivit ca doppler fetal, cu utilizarea unui transponder de 2 MHz
 • Roata rotativa pentru reglarea volumului
 • Conexiune disponibila pentru casti (priza de 3,5 mm)
 • Ecranul LCD mare indica bataile inimii, ritmul cardiac si starea bateriei
 • Timp de functionare de aprox. 6 ore (utilizare continua) cu baterii complet incarcate
 • Functioneaza cu 2 baterii AA
 • Functie de economisire a energiei (oprire automata)
 • Livrat fara transponder! In accesorii se gasesc sonde adecvate pentru dopul vascular HI-dop.

Dopplerele vasculare sunt utilizate pentru masurarea fluxului de sange, efectuarea de teste vasculare de baza, inclusiv screening pentru boala arterei periferice (PAD) si pentru efectuarea testelor ABI.

Ce tip de testari pot fi efectuate intr-un astfel de laborator vascular?

Indicele glezne-brahiale

Indicele glezne-brahial (ABI) este un test care utilizeaza mansete gonflabile de presiune pentru a evalua fluxul de sange la nivelul picioarelor si bratelor. Un tehnolog vascular inregistrat (RVT) va masura tensiunea arteriala din brat si glezne folosind o manseta de tensiune arteriala. RVT va compara tensiunea arteriala de la glezne si brat pentru a forma un raport ABI, care este un predictor al performantei circulatiei in picioare.

Ecografie duplex

Ecografia duplexa evalueaza fluxul de sange prin arterele si venele tale. Exista mai multe tipuri de teste cu ultrasunete:

 • Ecografia carotida – ecografia arterelor carotide din gat pentru a identifica sau a exclude blocajele care pot duce la un accident vascular cerebral
 • Ecografie renala – ecografia fluxului de sange catre rinichi pentru a evalua daca exista blocaje semnificative la rinichi.
 • Ecografie abdominala – ecografie a abdomenului pentru identificarea si evaluarea bolii anevrisme aortei si a ramurilor sale.
 • Ecografie mezenterica – ecografie a arterelor mezenterice pentru a evalua blocajele care pot contribui la durerea abdominala sau ischemia intestinelor.

La ce sa te astepti

Un tehnolog vascular inregistrat sau RVT va pune un gel limpede pe piele si va folosi o sonda de scanare cu ultrasunete pentru a obtine imagini ale arterelor si venelor tale.

Inainte de testare

 • Confirmati medicul si este necesar sa ii comunicati daca aveti, toate restrictiile alimentare care v-au fost recomandat de catre un alt medic.
 • Purtati haine libere si confortabile.

Dupa test

Raportul dvs. va fi revizuit si citit de catre un chirurg vascular instruit in citirea examenelor de laborator vascular, iar acest raport va fi trimis medicului dumneavoastra de referinta. Daca este indicat, este posibil sa aveti o intalnire cu un medic vascular, care va va examina simptomele si rezultatele testelor de laborator vascular pentru a proiecta un program de tratament care sa va imbunatateasca starea.

Riscuri

De obicei, nu exista efecte secundare sau complicatii asociate cu ABI si examene cu ultrasunete duplex.

O ecografie Doppler poate estima cat de rapid curge sangele prin masurarea vitezei de modificare a nivelului sau (frecventa). In timpul unei ecografii Doppler, un tehnician instruit in imagistica cu ultrasunete (sonograf) apasa un dispozitiv mic de mana (traductor), de dimensiunea unei bare de sapun, impotriva pielii tale pe zona corpului examinata, deplasandu-se dintr-o zona la altul, dupa cum este necesar.

Acest test poate fi facut ca o alternativa la procedurile mai invazive, cum ar fi angiografia, care implica injectarea de coloranti in vasele de sange, astfel incat acestea sa apara clar pe imaginile cu raze X.

Un test cu ultrasunete Doppler poate ajuta medicul sa verifice daca exista leziuni la nivelul arterelor tale sau sa monitorizeze anumite tratamente ale venelor si arterelor tale.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta atat dvs. cat si toate persoanele ar trebui sa le cunoasteti atunci cand vine vorba despre Doppler, mai ales despre o asemenea ecografie.

0 Shares
You May Also Like