Ce este asigurarea de viata?

Ce este asigurarea de viata?

0 Shares
0
0
0

Viata fiecaruia dintre noi, este amenintata in fiecare zi de tot felul de riscuri, unele fiind mai mici, in timp ce altele sunt mai mari, iar aceste riscuri, de foarte multe ori ne pot afecta capacitatea de munca, sau ne pot afecta chiar si viata.

Unele dintre aceste riscuri sunt doar niste evenimente probabile, iar ele nu ne pot afecta, sau ne pot afecta foarte putin, insa exista si riscul unui deces, care din pacate este o certitudine, si din pacate pentru noi, nu avem nici un raspuns pentru intrebarea, cand se va intampla.

Ei bine, in aceste situatii, trebuie mentionat faptul ca asigurarea de viata este singura modalitate prin care toate aceste riscuri pot fi preluate de catre cineva, si anume de catre o societate de asigurari de viata, insa asta se va face contra unei sume de bani care se va stabili in momentul semnarii unei polite de asigurare.
Ce este asigurarea de viata?

Polita de asigurare, pentru o asigurare de viata, este de fapt un contract, semnat intre asigurator in primul rand, si asigurat, in favoarea unuia sau a mai multor beneficiari.

Este important de precizat faptul ca obiectul contractului este suma asigurata, care de comun acord este stabilita intre asigurator si asigurat, iar asiguratul o va plati asiguratorului in timpul in care se desfasoara perioada contractuala.

In functie de cat este de mare suma asigurata, dar si in functie de alti factori, se va stabili cat de mare va fi prima de asigurare pe care asiguratul va fi nevoie sa o plateasca atata timp cat se va desfasura contractual, la intervale de timp stabilite in momentul semnarii politei.

In schimbul acestor prime de asigurare, firma de asigurari se obliga sa acopere toate riscurile incluse in polita de asigurare, iar in cazul in care situatia o va cere, compania de asigurari ii va plati asiguratului despagubirile necesare.

Un alt factor important pe care trebuie sa il cunosti referitor la aceste polite de asigurare de viata, este acela ca suma asigurata, dar si primele pe care asiguratul le va plati, vor depinde de mai multi factori.

De cele mai multe ori, o polita de asigurare este mult mai ieftina pentru cei tineri, decat pentru persoanele invarsta.

Un alt factor important, de care depinde suma asigurata, dar si primele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca, este reprezentat de starea sanatatii.

Activitatea profesionala, dar si activitatea pe care o desfasoara in timpul liber asiguratul, conteaza iarasi foarte mult.

Cu siguranta cei care desfasoara activitati periculoase sau practica tot felul de sporturi extreme, vor plati destul de mult pentru o astfel de asigurare.

Asadar, se poate spune faptul ca o asigurare de viata, reprezinta o protective financiara, care are rolul de a asigura un viitor mai bun asiguratului.

Aceasta asigurare poate oferi o buna protective materiala dar si o protective independent financiara, care ii trebuie familiei celui asigurat.

In cazul in care nu esti asigurat, poti alege sa colaborezi cu o companie de asigurari, si sa iti faci o asigurare, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti membrii din familia ta.

0 Shares
You May Also Like