Ce este aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o planta medicinala populara care a fost folosita de mii de ani. Aloe vera, uneori descrisa drept „planta minunata”, este un arbust cu tulpini scurte. Aloe este un gen care contine peste 500 de specii de plante suculente inflorite. Multe Aloe apar in mod natural in Africa de Nord.

Frunzele Aloe vera sunt suculente, erecte si formeaza o rozeta densa. Se fac multe utilizari ale gelului obtinut din frunzele plantei.

Aloe vera este o planta pe care o puteti descoperi la Regina Plant, si a fost subiectul multor studii stiintifice in ultimii ani, in ceea ce priveste mai multe proprietati terapeutice revendicate.

Aloe vera este larg utilizat astazi in:

  • Mancare – este aprobata de FDA ca aroma.
  • Produse cosmetice.
  • Suplimente alimentare.
  • Remedii din plante.

Cea mai timpurie inregistrare a unei utilizari umane pentru Aloe vera provine de la Ebers Papyrus (un registru medical egiptean) din secolul al XVI-lea i.Hr. Potrivit unui studiu publicat in Indian Journal of Dermatology, in Egiptul antic, ei au numit Aloe vera „acea planta a nemuririi”. Autorii au adaugat ca planta a fost utilizata terapeutic timp de mai multe secole in China, Japonia, India, Grecia, Egipt, Mexic si Japonia.

Afirmatiile medicinale facute despre Aloe vera, ca si in cazul multor plante, sunt interminabile. Unele sunt sustinute de studii stiintifice riguroase, in timp ce altele nu.

Beneficiile aloei vera:

Dintii si gingiile

Un studiu publicat in General Dentistry a raportat ca Aloe vera in gelurile de dinti este la fel de eficient ca pasta de dinti in lupta cavitatilor.

Cercetatorii au comparat capacitatea de combatere a germenilor unui gel de dinti Aloe vera cu doua paste de dinti populare. Ei au descoperit ca gelul a fost la fel de bun si, in unele cazuri, chiar mai bun decat pastele de dinti comerciale la controlul bacteriilor orale care cauzeaza cavitatea.

Autorii explica faptul ca latexul de Aloe contine antrachinone, compusi care vindeca in mod activ si reduc durerile prin efecte antiinflamatorii naturale.

Oamenii de stiinta au avertizat ca nu toate gelurile analizate contineau forma adecvata de Aloe vera – trebuie sa contina gelul stabilizat care exista in centrul plantei pentru a fi eficient.

Constipatie

Agentia de reglementare din Germania pentru plante medicinale – Comisia E – a aprobat utilizarea Aloe vera pentru tratamentul constipatiei. Dozele de 50-200 miligrame de latex de Aloe sunt luate in mod obisnuit sub forma lichida sau capsula o data pe zi, pana la 10 zile.

Vindeca ranile cauzate de arsurile de gradul doi

O echipa de chirurgi plastici a comparat gelul de Aloe vera cu 1% la suta de argint sulphadiazina pentru tratamentul ranilor de arsura de gradul doi.

Acestia au raportat in Jurnalul Asociatiei Medicale din Pakistan ca ranile arsurilor in randul pacientilor tratati cu Aloe vera s-au vindecat semnificativ mai rapid comparativ cu cei tratati cu 1% la suta sulfadiazina de argint (SSD).

Cercetatorii au adaugat ca cei din grupul Aloe vera au avut o ameliorare semnificativ mai mare si mai precoce a durerii decat cei din grupul SSD.

0 Shares
You May Also Like