Ce beneficii au semintele de canepa?

Ce beneficii au semintele de canepa?

0 Shares
0
0
0

Multe persoane considera ca semintele de canepa sunt un superaliment. Semintele au un profil nutritiv bogat si ofera o serie de beneficii pentru sanatate. Desi semintele de canepa provin de la planta Cannabis sativa, acestea nu produc un efect de modificare a mintii.

Aceste seminte mici, de culoare maro, sunt bogate in proteine, fibre si acizi grasi sanatosi, incluzand omega-3 si omega-6. Acestea au efecte antioxidante si pot reduce simptomele numeroaselor afectiuni, imbunatatind sanatatea inimii, pielii si articulatiilor.

Veti avea ocazia sa descoperiti in randurile care urmeaza, cateva dintre cele mai importante beneficii ale semintelor de canepa, motiv pentru care, va recomandam sa cititi acest articol pana la final.

Ce beneficii au semintele de canepa?

Beneficiile semintelor de canepa

  1. Proteine

Semintele de canepa contin aproape la fel de multe proteine ​​ca soia. In fiecare 30 de grame (g) de seminte, sau aproximativ 3 linguri, exista 9,46 g de proteine.

Aceste seminte sunt o sursa completa de proteine, ceea ce inseamna ca furnizeaza toti cei noua aminoacizi esentiali. Aminoacizii sunt elementele esentiale pentru toate proteinele.

Corpul nu poate produce noua dintre acesti acizi, asa ca o persoana trebuie sa-i absoarba prin dieta.

Relativ putine alimente pe baza de plante sunt surse complete de proteine, facand din semintele de canepa un plus valoros la dieta vegetariana sau vegana.

Semintele de canepa au un continut deosebit de bogat intr-un aminoacid numit arginina, care se stie ca are beneficii pentru sanatatea inimii.

  1. Grasimi nesaturate

Beneficiile pentru sanatate ale grasimilor polinesaturate, in special acizii grasi omega-3, sunt din ce in ce mai cunoscute. Semintele de canepa sunt una dintre cele mai importante surse de acizi grasi esentiali, cum ar fi de exemplu acidul alfa-linolenic (ALA), care este un omega-3.

Organismul nu poate produce acizi grasi esentiali, astfel ca trebuie sa-i absoarba din dietadat fiind faptul ca acestia sunt cruciali pentru sanatatea pe termen lung.

Raportul dintre omega-3 si omega-6 este de asemenea important. In general, oamenii tind sa manance prea multe omega-6 si prea putine omega-3, dar adaugarea semintelor de canepa in dieta poate fi de ajutor in ceea ce priveste promovarea unui echilibru.

  1. Semintele de canepa integrala pot ajuta digestia

Semintele intregi de canepa contin cantitati mari de fibre – atat solubile, cat si insolubile, care au beneficii pentru sanatatea digestiva. Cu toate acestea, semintele de canepa decupate sau decojite contin foarte putine fibre.

  1. Semintele de canepa pot reduce simptomele PMS si menopauza

Semintele de canepa pot reduce simptomele asociate cu PMS si menopauza, datorita nivelului ridicat de acid gamma-linolenic (GLA).

  1. Semintele si uleiul de canepa sunt benefice pentru tulburarile pielii

Semintele de canepa sunt bogate in grasimi sanatoase. Au un raport 3: 1 dintre omega-6 si omega-3, ceea ce poate beneficia de boli de piele si poate oferi ameliorare de eczeme si simptomele sale incomode.

Acestea sunt cateva exemple doar pentru ca dvs. sa intelegeti importanta semintelor de canepa. Le puteti folosi sub diferite, forme, ba chiar mai mult decat atat, accesand https://vegis.ro/blog/cum-prepari-turta-cu-julfa-un-desert-traditional-cu-seminte-de-canepa/, puteti afla cum sa preparati turta cu julfa, un desert traditional cu seminte de canepa.

0 Shares
You May Also Like