Case la cheie sau apartamente de lux?

0 Shares
0
0
0

Case la cheie sau apartamente de lux?
Atunci cand iti doresti sa achizitionezi o locuinta, esti oarecum pus in fata unei alegeri de care poate depinde tot viitorul tau si a celor drafi tie.

Avand un buget alocat acestui lucru, ipoteza achizitionarii iti prezinta doua ramificatii: fie sa alegi cumpararea unei case la cheie, fie sa achizitionezi un apartament intr-o zona centrala a orasului.

Intre case la cheie si apartamente pana nu demult exista o adevarata competitie din care apartamentele ieseau in mod clar castigatoare. Acest lucru se datora faptului ca ipoteza detinerii unei proprietati in centru orasului, aproape de toate facilitatile, parea o idee mai buna decat oricare alta.

Timpul a trecut insa si a adus cu sine adevarate schimbari deoarece din ce in ce mai multi beneficiari par a se reorienta catre detinerea unei case fie ea si mai mica, in detrimentul unui apartament luxos.

[adsenseyu1]

Daca vorbim despre orasele mari, precum Bucuresti, Cluj sau Iasi, vom vedea ca majoritatea persoanelor prefera sa achizitioneze o casa sau sa construiasca o casa pe pamant in loc sa dea banii pe un apartament. Acest lucru are si o explicatie iar aceasta face referire la aglomeratie, poluare si lipsa spatiului.

Fireste, am putea spune ca aglomeratie si poluare putem gasi peste tot. Asa este, numai ca in ipoteza unei case la cheie, situata poate mai departe de centrul orasului, putem vorbi despre un nivel mai redus de zgomot si un continut mai mic de noxe.

Spatiile mai putin circulate vor face mai redusa aparitia prafului, a claxoanelor de dimineata si a zgomotelor produse de vecini. Iar cel mai mare avantaj despre care vorbim in cazul detinerii unei case este aportul adus de spatiul in plus din jurul casei nostre.

Cu referire la acest lucru putem spune ca acest spatiu depinde foarte mult de terenul detinut, sau de posibilitatea financiara de a-l achizitiona. Insa in oricare din variante, posibilitatea de a avea putina curte in jurul casei tale combate in mod clar beneficiile construirii pe verticala, oricat de luxoasa ar parea aceasta.

O casa pe pamant ne poate ajuta foarte mult si in ceea ce priveste anumite situatii neprevazute, iar una dintre acestea consta in felul in care aceste tipuri de cladiri se vor comporta in timpul unui cutremur sau in ceea ce priveste modalitatile de incalzire.

[adsenseyu1]

Desi par a fi exemple usor amuzante, urmarind de fapt partea practica a lucrurilor vom constata ca de fapt aceste aspecte sunt foarte importante. In cazul unui seism casa noastra va trebui sa reziste actiunilor pamantului de una singura, insa acesta este un avantaj deoarece greutatea si dimensiunile reduse fata de un bloc de locuinte, o vor face sa lucreze mult mai bine, fiind mai stabila.

Sa ne inchipuim ca locuinta noastra ar fi pozitionata la etajul 10 al unui bloc si acum sa facem un exercitiu de memorie vizualizand miscarile acestuia in timpul unui seism. Prin extapolare ne putem inchipui acelasi exemplu, vizualizand insa o casa pe pamant, stabila, ale carei miscari in timpul unui seism vor fi limitate datorita stabilitatii foarte bune a structurii si a robustetei aceseia.

In ceea ce priveste incalzirea, da, si acesta este un avantaj, deoarece cu  totii stim cat de mari sunt pierderile in cazul incalzirii la bloc, comparativ cu facturile la incalzire ale unei constructii individuale. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca in cazul locuintei individuale exista un control complet asupra utilitatilor, fara a mai fi nevoie de intermediari sau de alte persoane care sa ne tima evidenta.

Daca cele expuse anterior v-au convins de avantajele unei case la cheie versus cele ale unui apartament, atunci tot ceea ce va mai ramane de facut este sa apelati cu incredere la serviciile unei firme de constructii precum www.avangart.org care sa va ajute sa va indepliniti acest vis sau aceasta necesitate, dupa caz.

0 Shares
You May Also Like