Care sunt beneficiile impresionante ale utilizarii de betisoare palo santo?

Care sunt beneficiile impresionante ale utilizarii de betisoare palo santo?

0 Shares
0
0
0

Exista multe beneficii si utilizari impresionante ale uleiului esential palo santo, inclusiv abilitatile sale cunoscute de a preveni stresul oxidativ, riscul de cancer mai mic, consolidarea sistemului imunitar, eliminarea inflamatiei, reducerea stresului, tratarea durerii cronice, atenuarea tulburarilor nervoase, faptul ca usureaza sentimentele de depresie.

Tinem sa mentionam ca daca nu aveti ulei puteti folosi cu mare succes si betisoare parfumate cu palo santo. Efectele secundare ale utilizarii acestui ulei pot include iritarea pielii si reactii alergice, precum si complicatii in timpul sarcinii. Acest ulei nu trebuie folosit niciodata intr-o forma nediluata datorita puterii  sale extreme.

Unele dintre cele mai bune uleiuri care se amesteca cu palo santo includ lemnul de santal, smirna sau tamaia, ultima care de fapt apartine aceleiasi familii taxonomice.
Care sunt beneficiile impresionante ale utilizarii de betisoare palo santo?

Uleiul esential de palo santo este derivat din arborele palo santo, care poarta numele stiintific Bursera graveolens si este originar din tarile din America Centrala si de Sud, cum ar fi Peru, Ecuador, Columbia, Mexic si Costa Rica. Spre deosebire de multe alte uleiuri esentiale care provin din plante si arbusti comuni, palo santo este considerat sacru de catre multe culturi si natiuni diferite datorita importantei istorice a lemnului copacului in traditiile religioase.

In anumite tari, doar caderea naturala poate fi colectata si prelucrata pentru uleiurile sale sau arsa pentru ceremonii si ritualuri. Fumul din aceste lemne arzand are un miros distinct si se crede ca indeparteaza spiritele rele. Cu toate acestea, printr-un proces de distilare cu abur, rasinile si uleiurile concentrate pot fi extrase, si ele ofera o gama larga de beneficii pentru sanatate.

Aceste efecte impresionante asupra sanatatii umane sunt in mare parte rezultatul continutului sau extrem de ridicat de limonen, precum si al nivelelor mai scazute de alfa-terpineol si carvona. Acesti compusi au proprietati antioxidante, antiinflamatorii, sedative si relaxante, anti-mutagene si imunosupresoare care fac acest ulei foarte cautat.

Uleiul esential de palo santo ar trebui utilizat de persoane care sufera de dureri musculare si de oase, niveluri ridicate de stres, depresie, anxietate, tuse, raceli, infectii respiratorii, tulburari de somn, artrita, boli cronice, tulburari nervoase si afectiuni ale pielii. Acei oameni care prezinta un risc ridicat de cancer ar trebui sa utilizeze tot palo santo.

Cancer: Uleiul esential palo santo este alcatuit din mai mult de 89% limonen, despre care a fost demonstrat in numeroase studii ca are proprietati anti-canceroase si anti-mutagene. In mod regulat, inhalarea acestui ulei printr-un difuzor poate creste nivelul antioxidantilor din organism, si poate preveni stresul oxidativ  reducand riscul altor boli cronice, cum ar fi bolile de inima si boala Alzheimer.

Afectiuni inflamatorii: Nu numai ca acest ulei esential are antioxidanti, dar si compusi antiinflamatori care pot reduce inflamatia tesuturilor si pot aborda o serie de afectiuni comune, de la tulburari articulare si dureri musculare pana la dureri de cap si stres gastrointestinal. Aplicarea locala a uleiului palo santo poate fi pe tample, coate, muschi, picioare, maini si piept si oriunde altundeva unde uleiurile aromate care sunt absorbite vor face tot ce este mai bun.

Sistemul imunitar: Este cunoscut ca uleiul palo santo stimuleaza sistemul imunitar si detoxifiaza organismul, fie prin inhalare, fie prin aplicarea locala. De fapt, suportul pentru sistemul imunitar este singurul moment in care consumul de ulei esential de palo santo poate fi adecvat, dar chiar si atunci, doar 1-2 picaturi ar trebui combinate cu o intreaga ceasca de ceai sau apa fierbinte, care va dilua eficient uleiul .

0 Shares
You May Also Like