Caracteristicile unei anvelope

0 Shares
0
0
0

Caracteristicile unei anvelope
Ca materie prima la realizarea anvelopelor sta arborele de cauciuc. Bineinteles ca acesta trece prin nenumarate procese pana la crearea anvelopei. La baza acestor procese mai stau si alte elemente chimice care joaca un rol deosebit de important in acestea.

Despre anvelope este bine de stiut ca acestea sunt de trei tipuri: anvelope de vara, anvelope de iarna si anvelope all-season. Acestea pot fi folosite in functie de anotimp si sunt realizate pentru a asigura autovehiculelor cele mai bune conditii in functie de drumul pentru care sunt folosite.

Despre anvelopele de vara este bine de stiut ca acestea au o grosime mai mare decat a celorlalte anvelope, deoarece sunt folosite in anotimpul cald cand drumurile sunt incinse de Soarele puternic, iar o grosime mai mare a cauciucului din care sunt realizate, nu numai ca poate duce la o mai buna functionare a acestora, dar le confera si o mai lunga durata de viata.

[adsenseyu1]

Temperaturile care le creaza acestui tip de anvelope o folosire optima incep de la 7 grade Celsius in sus.

Nu este recomandat ca anvelopele de vara sa fie utilizate in timpul iernii, cand drumurile sunt inghetate sau chiar noroioase, deoarece ele slabesc capacitatea de franare si in acest fel pot aparea derapaje soldate cu accidente, care uneori pot fi foarte grave.

Anvelopele de iarna sunt tipul de anvelope special create pentru anotimpul friguros, cand temperaturile sunt scazute. In general, recomandarea specialistilor este ca folosirea acestora sa se faca atunci cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius.

Tehnologia prin care sunt realizate le confera acestora o durata mult mai lunga de viata, iar atunci cand drumurile sunt poleite sau noroioase, ele ofera masinii o aderenta mult mai buna.

Putem vorbi si despre franare, caci autovehiculele dotate in anotimpul rece cu anvelope de iarna au parte de o
franare in conditii eficiente si de o siguranta mai buna.

[adsenseyu1]

Nu este recomandata folosirea anvelopelor de iarna pe timp de vara, chiar daca altii sunt de aceasta opinie. Chiar daca acestea functioneaza cat de cat bine si in timpul verii, trebuie stiut, insa ca folosirea lor in acest anotimp duce la o deteriorare rapida a acestora.

Anvelopele all-season sunt tipul de anvelope despre care s-a crezut ca sunt bune la tot. Cand spunem la tot ne referim la toate anotimpurile, atat iarna cat si vara. Insa, nici pe departe ele nu sunt mai bune vara decat anvelopele de vara si iarna decat cele create special pentru iarna.

Din acest motiv unii mari producatori de anvelope au renuntat chiar la fabricarea lor. Nu au fost vandute dupa cum erau asteptarile, deoarece pretul lor era mult mai mare decat al celorlalte tipuri de anvelope, iar performantele mai mici.

Pe anvelope-steffco.ro puteti gasi toate tipurile de anvelope enumerate mai sus, produse de firme diferite si la preturi pentru orice buzunar.

0 Shares
You May Also Like