Cand aveti nevoie de un avocat malpraxis medical?

Cand aveti nevoie de un avocat malpraxis medical?

0 Shares
0
0
0

Problemele de natura medicala apar atunci cand un spital, un medic sau un alt profesionist din domeniul sanatatii, printr-un act neglijent sau omisiune, provoaca o vatamare a unui pacient. Neglijenta ar putea fi rezultatul erorilor de diagnosticare, tratament, ingrijire medicala sau managementul sanatatii.

Pentru a fi considerata malpraxis medical in conditiile legii, cererea trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

Incalcarea standardului de ingrijire

Legea recunoaste ca exista anumite standarde medicale care sunt recunoscute de profesie ca fiind un tratament medical acceptabil de catre profesionistii din domeniul sanatatii rezonabil prudent in circumstante similare sau similare.

Cand aveti nevoie de un avocat malpraxis medical?

Acesta este cunoscut sub numele de standard de ingrijire. Un pacient are dreptul sa se astepte ca profesionistii din domeniul asistentei medicale sa acorde ingrijiri care sunt in conformitate cu aceste standarde. Daca se stabileste ca standardul de ingrijire nu a fost respectat, atunci poate fi stabilita neglijenta.

O vatamare a fost cauzata de neglijenta

Pentru ca o pretentie de malpraxis medical sa fie valabila, nu este suficient ca un profesionist din domeniul sanatatii sa incalce pur si simplu standardul de ingrijire. De asemenea, pacientul trebuie sa dovedeasca ca a suferit o vatamare care nu s-ar fi produs in absenta neglijentei. Un rezultat nefavorabil de la sine nu este malpraxis. Pacientul trebuie sa demonstreze ca neglijenta a provocat vatamarea. Daca exista o vatamare fara neglijenta sau neglijenta care nu a cauzat o vatamare, nu exista niciun caz de malpraxis.

Lezarea a avut ca urmare daune semnificative

Procesele de malpraxis medical sunt extrem de scumpe de solutionat, necesitand deseori marturie a numerosi experti medicali si nenumarate ore de marturie. Pentru ca un caz sa fie viabil, pacientul trebuie sa arate ca daunele semnificative au rezultat dintr-o vatamare primita din cauza neglijentei medicale.

Daca daunele sunt mici, costul urmaririi cauzei ar putea fi mai mare decat recuperarea eventuala. Pentru a urmari o cerere de malpraxis medical, pacientul trebuie sa arate ca vatamarea a avut ca rezultat handicap, pierderea veniturilor, dureri neobisnuite, suferinta si greutati sau facturi medicale semnificative din trecut si viitoare.

Exemple de malpraxis

Asistenta medicala poate lua multe forme. Iata cateva exemple de neglijenta medicala care ar putea duce la un proces:

  • Diagnosticare gresita;
  • Ignorarea rezultatelor laboratorului;
  • Chirurgie inutila;
  • Erorile chirurgicale sau chirurgia gresita a locului;
  • Medicamente sau doze improprii;
  • Urmarire slaba sau ingrijire ulterioara;
  • Nerespectarea antecedentelor adecvate ale pacientului;
  • Nerespectarea unei testari adecvate;
  • Esecul de a recunoaste simptomele.

Daca dvs. sau un membru al familiei dvs. va aflati intr-o asemenea situatie, cu siguranta trebuie sa luati legatura cu un avocat malpraxis medical, care sa va apere interesele in fata instantei.

Pentru a gasi cel mai bun avocat care sa va reprezinte in fata instantei, este important sa alegeti un avocat care sa aiba cat mai multe procese castigate privind malpraxisul medical. Legea nu impiedica un avocat divorturi sau un avocat drept civil sa fie implicat intr-un asemenea caz, insa un avocat malpraxis datorita experientei acumulate odata cu trecerea timpului, are sanse mai mari de reusita intr-un asemenea caz.

Apoi, este important sa alegeti un avocat din Baroul Local, astfel incat sa nu fie necesar sa suportati costuri de transport, cazare, etc. ale avocatului pentru a va reprezenta in fata instantei.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like