Cand a fost descoperita si ce beneficii poate avea cafeaua?

Cand a fost descoperita si ce beneficii poate avea cafeaua?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane consuma in prezent cafea espresso sau diferite alte tipuri de cafea. Unii nici macar nu pleaca la servici inainte de a-si savura cafeluta.

Altii isi beau cafeaua de dimineata la birou. Fiecare are propriul obicei, insa cu siguranta servirea cafelei de dimineata este cel mai inspirat mod de a incepe ziua cu bine. Pentru a imagine corecta si profunda asupra cafelei va invit sa vizitati Espresso Café, un site de specialitate.

Despre aparitia cafelei legenda spune ca aceasta a fost descoperita in Etiopia de catre Kaldi, care si-a observat caprele mancand boabe de la un anumit copac, iar apoi au devenit energice si nu mai aveau somn noaptea.

Cand a fost descoperita si ce beneficii poate avea cafeaua?

Kaldi si-a povestit patania staretului manastirii locale, care a baut o bautura cu fructele de padure si a descoperit ca-l pastra vigilent prin orele lungi de rugaciune de seara. Staretul mai apoi si-a impartasit descoperirea cu ceilalti calugari de la manastire, iar cunoasterea fructelor energizante a inceput sa se raspandeasca.

Apoi, cafeaua a ajuns cunoscuta in districtul Yemen din Arabia, iar pana la sfarsitul secolului al XVI-lea a fost cunoscuta in Persia, Turcia, Egipt si Siria. De aici si pana la raspandirea in toata lumea a cafelei nu a mai durat foarte mult timp.

In prezent, oamenii savureaza cafeaua dimineata, dar si in alte momente ale zilei, iar cafeaua are o multime de beneficii, precum cele pe care le vom prezenta in continuare.

Cafeaua este sanatoasa pentru inima ta.

Un studiu olandez, care a analizat date de la mai mult de 37.000 de persoane pe o perioada de 13 ani, a descoperit ca moderatorii consumatori de cafea (care au consumat intre doua pana la patru cani zilnic) au avut un risc de 20% mai mic de boli de inima, bautori de cafea si nondrinkeri.

Cum functioneaza: Exista dovezi ca, cafeaua poate sustine sanatatea inimii prin protectia impotriva arterelor cauzate de inflamatie.

Cafeaua scade sansele de a intra in depresie

Studiile multiple au legat consumul de cafea la scaderea ratelor de depresie atat la barbati, cat si la femei. In mai multe studii, datele sugerau o relatie inversa intre consumul de cafea si depresie: cu alte cuvinte, consumatorii de cafea inraiti, au avut cel mai mic risc (pana la 20%) de depresie.

Cum functioneaza: Cercetatorii nu sunt inca siguri ca cafeaua pare sa impiedice depresia, dar se stie ca cofeina activeaza neurotransmitatorii care controleaza starea de spirit, inclusiv dopamina si serotonina.

Cafeaua protejeaza impotriva gutei

Studiile independente privind modelele de consum de cafea ale barbatilor si femeilor sugereaza ca consumul de cafea reduce in mod regulat riscul de a dezvolta guta. Cercetatorii din studiul de sanatate a asistentilor au analizat obiceiurile de sanatate ale aproape 90.000 de asistente medicale de sex feminin, pe o perioada de 26 de ani si a gasit o corelatie pozitiva intre consumul de cafea pe termen lung si un risc scazut de guta.

Beneficiul a fost asociat atat cu consumul obisnuit, cat si cu cel necorespunzator: femeile care au baut mai mult de patru cani de cafea obisnuita au avut un risc de reducere cu 57% a guta; riscul de guta a scazut cu 22% la femeile care au baut intre una si trei cesti pe zi; si o ceasca de cafea pe zi a fost asociata cu un risc de guta de 23% redus comparativ cu femeile care nu beau deloc cafea. C

Cum functioneaza: Potrivit Studiului de Sanatate al Asistentilor, proprietatile antioxidante ale cafelei pot reduce riscul de aparitie a guta prin scaderea insulinei, ceea ce la randul sau scade nivelul acidului uric (concentratiile mari de acid uric pot provoca guta).

0 Shares
You May Also Like