Cafeaua la capsule, mai toxica decat cea facuta acasa?

0 Shares
0
0
0

Cafeaua este cea mai savurata bautura din toate timpurile. Nici o dimineata nu incepe fara o ceasca de cafea la fel cum nici o discutie parca nu ar avea savoare daca nu ar exista o ceasca de caefa pe masa. Cafeaua a devenit cea mai populara bautura si cea mai apreciata.

Potrivit unui studiu spaniel, cafeaua preparata la aparatele espresso, in special cea la capsule ar fi mai toxica decat cafeaua macinata. Si asta, deoarece ar contine mai mult furan care este un compus toxic ce are potential cancerigen.

Cafeaua espresso inregistreaza un succes foarte mare printre consumatori avand in vedere ca masinariile cu ajutorul carora se pregateste bautura sunt practice si rapide. Revenind la cercetarile facute de specialistii spanioli, acestia au concluzionat faptul ca bautura neagra din capsule facuta la un espresso contine mai mult furan decat cafeaua normala sau decafeinizata.

Iata si explicatia: concentratia foarte mare de furan din capsulele de cafea apare ca urmare a faptului ca furanul, fiind volatile, nu se evapora, iar capsulele sunt inchise ermetic. In cafeaua espresso se regasesc mai multi compusi toxici decat in orice alt tip de cafea lavazza.

Chiar daca bautura preparata la un aparat espresso a devenit foarte apreciata datorita modului rapid si usor de preparare sa nu uitam ca cea facuta acasa este mult mai sanatoasa. Insa cum nu tot timpul putem sa facem cafeaua acasa, la ibric, ne multumim si cu cea de la automatele de cafea sau cele facute in restaurante sau servite la terase.

cafeaua-la-capsule-mai-toxica-decat-cea-facuta-acasa

Cafeaua, benefica pentru organism

Nimeni nu este impotriva consumului de cafea macinata daca aceasta se face in cantitati moderate. Ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor, iar pe oameni sa socializeze intr-un context foarte placut si savuros. Cand avem timp, putem renunta la cafeaua espresso si sa ne oferim placerea de a o savura acasa, preparata chiar de noi la ibric.

Daca preferati o cafea mai dulce, nu uitati ca zaharul se adauga dupa ce ati pus linguritele de cafea peste apa fiarta. Cafeaua se poate indulci si cu miere de albine care este mai sanatoasa decat zaharul. Se pot adauga si cateva picaturi de lapte pentru un gust desavarsit. Insa este o vorba: vinul nu se strica cu apa si nici cafeaua cu zahar.

Dar, cum preferintele sunt diverse, fiecare consuma cafeaua dupa bunul gust. Specialistii va recomanda sa va cumparati boabe cafea pe care sa le macinati inainte cu cateva minute de a o prepara. In felul acesta veti obtine un gust desavarsit al cafelei.

Puteti invita prietenii sau rudele sa vas tea alaturi la masa, la o discutie interesanta cu o ceasca de cafea in fata. Nu dureaza foarte mult prepararea ei, insa trebuie sa o lasati cateva minute, inainte de a o turna in ceasca, pentru ca zatul sa se lase pe fundul ibricului. Se poate servi alaturi de o patratica de ciocolata. Pentru gust.

0 Shares
You May Also Like