Boom-ul tehnologic a crescut cererea pentru developeri smartphone in India

0 Shares
0
0
0

Boom-ul tehnologic a crescut cererea pentru developeri smartphone in India
Cresterea exponentiala a domeniului sau a pietei de smartphone din India, a dus la o competitie intensa, in cautarea de developeri profesionisti, pentru Android si iOS, conform ultimelor rapoarte. Cauti huse telefoane pentru cele mai noi modele? Intra pe AccesoriiGsm.ro!

In timp ce companiile pentru servicii IT reprezinta cea mai mare parte procentuala din angajatorii talentelor din IT, 53% dintre angajati se alatura segmentelor de dezvoltare software si hardware, potrivit India Mobile Talent 2016, un raport lansat in India de catre Belong.

Din aceste 53 de procente, 37% sunt alesi de catre companii pe internet, in segmentele SaaS si e-commerce. Raportul a fost intocmit, fiind bazat pe un esantion reprezentativ cu peste 25.000 de mobile-developeri, luati din baza de date Belong, profile de altfel publice si la momentul anterior.

Cresterea pietei de mobile din India, a dus la o cerere foarte mare pentru tinerele talente din domeniul IT. Aceasta cursa intr-un domeniu care apartine business-ului de ce sa nu recunoastem, poate capitaliza noi oportunitati ale acestui nou domeniu economic si poate conduce la o competitie intensa pe piata muncii in IT, pentru talente.

[adsenseyu1]

Sunt cautati in principali specialisti, programatori (developeri) pentru Android si iOS.

Raportul respectiv a mai dezvaluit si faptul ca developerii angajati pe piata e-commerce, la companiile care se ocupa cu acest domeniu, au un salariu mult mai mare fata de cei angajati in serviciile IT, de la companii diverse de software, de pe intregul cuprins al tarii.

Se stie deja ca in sectorul IT si in cel al software-ului pentru computere, sunt agajati peste 67% dintre tinerele talente in IT, in timp ce in sectoarele internet si e-commerce, sunt angajati doar o treime.

Aceste sectoare insa, sunt cele mai bine platite. De asemenea, se poate observa din acest raport, faptul ca marile firme de mobile, isi lansa angajatii sa aplice pentru un nou job la (in medie) fiecare 1.5 ani, fapt care demonstreaza o competitie foarte mare in acest domeniu.

Serviciile IT si de software pentru computere, se afla intr-o competitie deschisa pentru noi talente, oferind o cariera ce poate creste foarte rapid, cu salarii foarte mari. O alta motivatie pe care o pot avea acesti tineri developeri, este faptul ca proiectarea si conceperea unei aplicatii, dureaza de obicei intre 12 si 18 luni.

[adsenseyu1]

O data construita, munca ce urmeaza este compusa in principal din anumite imbunatatiri, reparatii ale anumitor buguri, mentenanta, lucruri ce nu mai sunt atat de atractive pentru developerii pasionati, acestia cautand mai departe, un alt job.

Acest lucru este valabil mai ales la developerii foarte tineri, care se afla la inceputul carierei si au nevoie tot timpul de noi provocari, dar si pentru faptul ca vor mereu sa invete lucruri noi, iar axarea o lunga perioada de timp pe o anumita aplicatie, nu este exact ceea ce isi doresc.

Raportul Belong, mai arata faptul ca tinerele talente au inceput sa tina cont si de nivelurile de salarizare, tinerii cu adevarat talentati nu vor accepta niste salarii mici, chiar daca sunt la inceputul carierei.

0 Shares
You May Also Like