Avocatul: Persoana care te poate scoate din orice impas

0 Shares
0
0
0

Avocatura reprezinta una dintre cele mai nobile profesii, ea fiind practicata inca din Antichitate. Primii avocati, se spune ca au fost oratorii Greciei Antice, acestia consultandu-se insa cu numeroase obstacole in acele vremuri, deoarece legea de atunci spunea ca oamenii trebuie sa isi pledeze singuri cauza.

Avocatii sunt independeti, ei supunandu-se doar legii, statutului profesiei sau codului deontologic, avand rolul de a promova si apara drepturile, libertatile si interesele legitime ale oamenilor.

Desi, atunci cand devin avocati cu drept de a profesa, formarea lor juridica este una generala, majoritatea dintre acestia doresc sa se specializeze pe una dintre ramurile de drept existente. Printre aceste ramuri de drept se numara dreptul comercial, dreptul penal, dreptul civil si dreptul fiscal.

Printre cei mai cautati avocati se afla avocatii specializati in dreptul comercial si avocatii specializati in dreptul penal.

Avocatii specializati in dreptul comercial sunt in special angajati de catre patronii unor firme, pentru a le reprezenta pe acestea in anumite cazuri. Si cum, in ziua de azi, in Romania, firmele care se judeca pentru anumite cauze sunt din ce in ce mai numeroase, inseamna ca si avocatii specializati in dreptul comercial au mult mai mult de munca.

De obicei acestia au niste onorarii destul de mari, caci firmele sunt dispuse sa plateasca bine pentru a castiga unele procese care pot fi vitale pentru supravietuirea lor.

Avocatii specializati in dreptul penal sunt angajati, in special de catre persoanele care au savarsit fapte penale si care, prin ajutorul acestora, vor fie sa castige procese, fie sa obtina o sentinta cat mai mica.

Atunci cand doresti angajarea unui avocat specializat in Dreptul Penal si nu stii unde sa il gasesti pe acesta, poti apela foarte simplu la ajutorul internetului, deoarece in zilele noastre din ce in ce mai multi avocati isi prezinta serviciile in mediul online, in scopul atragerii clientilor.

Daca aveti noroc, puteti gasi un avocat online care va poate oferi si consultanta juridica gratuita, insa pentru asta trebuie sa cautati foarte bine si cu multa rabdare.

Daca ati savarsit o fapta cu caracter penal trebuie sa aveti in vedere faptul ca pentru trecerea peste acest impas aveti nevoie de un avocat destul de bun. Insa, un avocat bun nu este foarte greu de gasit, caci daca e bun cu siguranta are numai referinte bune din partea unor clienti pe care i-a aparat cu brio in trecut.

Insa, cele mai multe procese, in Romania, le au avocatii specializati in dreptul civil. Acest lucru se datoreaza faptului ca in tara noastra lupta pentru pamant nu se va sfarsi niciodata, caci asta e mentalitatea taranului, care crede ca daca ai mult pamant inseamna ca esti cineva. Insa, nu este deloc asa, caci daca vrei sa fii cineva, trebuie in primul rand, sa ai onoare si demnitate!

0 Shares
You May Also Like