Avantajele unei case pe structura din lemn

0 Shares
0
0
0

Avantajele unei case pe structura din lemn
Alegerea unei case pe structura din lemn pare a fi o decizie nebuneasca. Aparent, lemnul este mai putin rezistent decat orice alt material si poate sa duca la o multime de probleme. Daca este analizata in detaliu insa, ideea unei case de lemn poate sa prinda contur chiar si in cele mai neincrezatoare capete si poate sa isi faca simtite usor, usor , avantajele.

Care sunt avantajele unei case pe structura din lemn?

Primul avantaj si cel care face cu ochiul tuturor viitorilor proprietari este faptul ca are un pret scazut. O casa la cheie, de aproximativ 100 de metri patrati, poate sa fie construita cu doar 35000 de euro, cu toate taxele incluse. Dat fiind faptul ca o casa din beton depaseste cu usurinta 50 000, diferenta este mare.[adsenseyu1]

Un alt avantaj cat se poate de mare este timpul de executie foarte mic. Odata ce a fost semnat contractul cu firma de constructii, casa poate sa fie ridicata in maxim 100 de zile lucratoare, ceea ce inseamna ca intr-un an poti avea propria casa, la cheie.

De asemenea, un alt avantaj este faptul ca o astfel de casa poate sa fie construita in orice anotimp. Astfel , daca vrei sa construiesti pe timp de iarna, o poti face fara niciun fel de problema.

Casele din lemn prezinta inclusiv un avantaj termic. Acestea sunt foarte eficiente atunci cand vine vorba despre temperatura, in conditiile in care lemnul este un material poros care pastraza caldura atunci cand este iarna si se mentine racoros pe timp de vara.

Astfel, consumul energetic poate sa fie cu pana la 50 % mai mic decat cel obtinut in cazul unor case clasice. Daca locuinta nu are nicio problema in ceea ce priveste gradul de umiditate, aceasta va avea mereu o temperatura constanta, foarte buna.

[adsenseyu1]

Tot in categoria avantaje putem sa introducem si aspectul, in conditiile in care o casa de lemn arata foarte bine, dar si faptul ca este cat  se poate de rezistenta la cutremure.

Cu toate aceste avantaje, alegerea unei case de lemn pare a fi o solutie deosebita. Pentru a te bucura de ele insa, trebuie sa alegi o firma care sa aiba experienta si care sa stie cum sa trateze lemnul.

Un lemn netratat poate duce la probleme grave in ceea ce priveste riscul de inundatie, de incendiu sau de atac al altor elemente natural. Asadar, casa de lemn este o solutie deosebita, insa, daca nu este construita asa cum trebuie poate sa fie o casa plina de riscuri.

0 Shares
You May Also Like