Avantajele si dezavantajele unei campanii Adwords

0 Shares
0
0
0

Avantajele si dezavantajele unei campanii Adwords
Pentru cei care au o afacere online, indiferent ca este vorba despre un magazin online, un site de prezentare pentru servicii offline sau un simplu blog, conceptul de campanii Adwords este unul cunoscut.

Adwords este solutia oferita de Google prin care site-urile se pot promova catre publicul lor tinta contra cost. Practic, daca vrei sa promovezi o cana personalizata, poti plati o anumita suma catre Google si ori de cate ori cineva cauta „ cana personalizata” , te poti bucura de aparitia in prima pagina.

O campanie Adwords poate veni atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje:

Care sunt avantajele unei campanii Adwords?

[adsenseyu1]

Principalul avantaj este faptul ca beneficiezi de o promovare de buna calitate si imediata. Practic, poti atrage cumparatori inca din prima zi in care lansezi site-ul, ceea ce inseamna vanzari imediate.

Este o buna metoda prin care poti lua startul cu o afacere, indiferent de domeniul in care este aceasta.

UN alt avantaj este faptul ca nu trebuie sa iti bati prea tare capul cautand solutii de promovare. Este o varianta sigura si cat se poate de eficienta, care functioneaza atata vreme cat platesti.

Nu in ultimul rand, un avantaj major este faptul ca poate sa fie destul de ieftina. Un click pe reclama ta poate sa coste doar cativa bani si poate sa genereze vanzari serioase. Pentru asta insa, trebuie sa apelezi la profesionisti care sa iti faca fiecare campanie in asa fel incat sa fie cat mai eficienta.

Care sunt dezavantajele unei campanii Adwords?

[adsenseyu1]

Unul dintre principalele dezavantaje este faptul ca are un cost care poate sa devina destul de mare in timp. Daca nu faci o analiza corecta a afacerii tale si a modului in care aceasta se va promova prin adwords, s-ar putea sa descoperi ca investitia este mai mare decat castigul.

De asemenea, concurenta poate sa reprezinte si ea o problema. Daca activezi intr-o nisa cu o concurenta mare, este cat se poate de posibil ca persoanele care au aceeasi afacere ca si tine sa incerce sa te elimine, dand clickuri inutile.

Per total insa, o campanie Adwords este o solutie perfecta atat pentru afacerile aflate la inceput, cat si pentru cele cu o experienta in spate, deoarece poate genera vanzari rapid, fara un efort prea mare.

0 Shares
You May Also Like