Aplicatiile educationale pe dispozitive mobile

Aplicatiile educationale pe dispozitive mobile

0 Shares
0
0
0

Aflati mai multe despre aplicatii care aduc un dinamism mai mare in clasa si imbunatatesc comunicarea dintre profesor si elev.

Odata cu introducerea de noi tehnologii si dispozitive de acces, cum ar fi notebook-uri, PC-uri si, mai recent, smartphone-uri si tablete, diverse comportamente si medii sociale au fost transformate.  Atunci cand copiii stau foarte mult cu telefonul in mana, este ideal sa nu uiti de faptul ca ai nevoie de o protectie, cum ar fi o husa Samsung.

Fireste, aceste comportamente se reflecta in educatia noilor generatii. De exemplu, copiii de toate varstele si chiar bebelusii sunt incantati de micile dispozitive digitale portabile care fac acum parte din listele de cadouri si alte cadouri.

Noile generatii (din anii ’90 si 2000) s-au nascut practic conectati la Internet si traind zilnic cu un ecran de la inceputul vietii lor. Potrivit unui sondaj realizat in 2012, varstele sub 10 ani au reprezentat 44% din primele accese la internet pentru copii.

Cu toate acestea, aproximativ o treime (31%) au inceput sa-l foloseasca la varsta de 6-7 ani sau mai mult. Pe masura ce aparatele devin mai ieftine si accesul la bunuri de larg consum pentru un strat mai mare al populatiei a crescut in ultimii ani, tendinta a fost ca si copiii de toate varstele si clasele sociale sa creasca si mai mult.

Este remarcabil modul in care aceste achizitii schimba modul in care copiii studiaza si invata. Multe institutii de invatamant, atat private, cat si publice, accepta deja ca elevii sa foloseasca dispozitive mobile in clasa. Smartphone-urile, tabletele si notebook-urile nu mai sunt vazute ca o problema.

Acest lucru se datoreaza faptului ca unele aplicatii pentru telefoane mobile, tablete si computere se dovedesc a fi instrumente pedagogice bune si ajuta la dezvoltarea autonomiei studentilor, potrivit expertilor in educatie.

Acest nou mod de invatare genereaza mai multa autonomie si creativitate, abilitati care, potrivit expertilor. Ei cred, de asemenea, ca nu exista niciun motiv pentru a continua cu metodologiile de predare vechi si deconectate din lumea de astazi, care este inconjurata de tehnologie. Scoala trebuie sa integreze aceste aplicatii, care fac deja parte din cultura tanarului, in metodologia de predare.

Multe scoli ofera deja dispozitive mobile, cum ar fi Netbook-uri si tablete pentru elevi din momentul in care se inscriu. Ca parte a acestui fapt, ei pun la dispozitie o platforma online pe care profesorul poate posta continut de clasa si orice continut suplimentar in scopuri de studiu, chestionare, teste rapide si sesiuni de indoiala.

Aplicatiile mobile sunt, de asemenea, instrumente care usureaza viata elevilor si aduc eficienta studiului. 

Centrul de instruire Cisco WebEx

Aceasta aplicatie are o platforma intuitiva si nu necesita software sau hardware nou. Serviciile Cisco WebEx sunt livrate la cerere de Cisco® Collaboration Cloud, o retea globala de inalta performanta.

Cisco Collaboration Cloud utilizeaza un model de securitate robust pe mai multe niveluri, care include utilizarea criptografiei pentru a asigura un nivel mai ridicat de securitate in transmiterea datelor.

Aceasta aplicatie contine cateva resurse puternice, cum ar fi capacitatea de a partaja multimedia, video de inalta calitate, apeluri audio si de conferinta integrate prin VoIP, camere de chat publice sau private cu profesorul, laboratorul practic Cisco WebEx, inregistrarea si redarea claselor, printre alte resurse.

0 Shares
You May Also Like