Alegerea unui scaun auto pentru cei mici

Alegerea unui scaun auto pentru cei mici

0 Shares
0
0
0

Pentru parintii care detin un autoturism, cu siguranta alegerea unui scaun auto pentru copilasul lor reprezinta o necesitate, insa trebuie mentionat faptul ca exista unele detalii foarte importante care necesita o mare atentie.

Asadar, daca aveti de gand sa va indreptati atentia spre BabyMatters.ro cu scopul de a alege un scaun auto pentru copilul dvs., va prezentam cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le aveti la cunostinta.

Alegerea unui scaun auto pentru cei mici

Tipuri de scaune auto

Exista trei tipuri de scaune auto:

  1. Scaune auto pentru bebelusi.
  2. Scaune auto convertibile.
  3. Scaune elevatoare.

Scaune auto pentru sugari

Un scaun auto pentru bebelusi este un scaun creat special pentru sugari si bebelusi mai mici. Un scaun pentru bebelusi este intotdeauna orientat spre spate in masina si poate fi utilizat de la nastere pana cand bebelusul dvs. atinge limitele maxime de inaltime sau greutate ale scaunului, ceea ce se intampla de obicei in jurul varstei de un an.

Scaunele auto pentru bebelusi se ataseaza la o baza. Baza ramane instalata in masina dvs., iar scaunul poate fi atasat sau luat din acea baza in absolut orice moment.

Scaune auto convertibile

Un scaun auto convertibil poate fi utilizat pentru copii de diferite dimensiuni si se poate rasuci de la un scaun orientat spre spate la un scaun orientat spre inainte. Un scaun de acest tip incepe in pozitia orientata spre spate pentru bebelusi si copii mici si trece la orientare inainte, dupa ce micutul dvs. a depasit limitele maxime de inaltime sau greutate ale scaunului. Un scaun auto convertibil va poate fi de folos in masina inca din prima zi de viata a copilului, si pana in anii prescolari si nu numai.

Scaunele auto convertibile sunt mai grele si mai voluminoase decat scaunele auto pentru sugari. In loc sa se ataseze la o baza, scaunele convertibile utilizeaza centura de siguranta a masinii sau sistemul LATCH pentru instalare direct in masina. (LATCH inseamna Ancore inferioare si ancore pentru copii. Este un sistem de curele si carlige incorporate pe un scaun auto si articole de ancorare in vehiculul dvs. concepute pentru a face instalarea scaunelor auto mai sigura si mai simpla. Datorita dimensiunii si greutatii lor, scaunele auto convertibile nu se ataseaza la carucior si nu sunt concepute pentru a fi deplasate in mod regulat intre vehicule.

Scaune Booster

Un scaun de inaltare face ceea ce implica numele sau: inalta copilul mai sus pe scaunul masinii. Acest lucru va asigura ca centurile obisnuite si de umar ale masinii dvs. traverseaza corpul copilului in punctele corecte pentru a-l tine in siguranta. Scaunele de inaltare sunt concepute pentru a fi utilizate pentru copiii care au cel putin patru ani si cel putin 40 de kilograme.

Scaune auto dupa varsta

Varsta, greutatea si inaltimea copilului dvs. sunt luate in considerare la stabilirea scaunului auto pe care ar trebui sa il alegeti. Un numar tot mai mare de cercetari demonstreaza ca mersul pe spate este mai sigur pentru bebelusi si copii, decat mersul pe scaunul auto orientat spre inainte. Daca este posibil, alegeti intotdeauna un scaun convertibil care are o limita ridicata de greutate orientata spre spate.

Siguranta scaunului auto

Siguranta este un aspect important atunci cand alegeti un scaun auto. Veti dori sa cercetati caracteristicile de siguranta ale scaunului in sine – lucruri precum protectia impotriva impactului lateral si potrivirea hamului, impreuna cu modul in care scaunul se potriveste in vehiculul dvs.

Care scaun auto este cel mai sigur?

Aceasta este probabil una dintre cele mai frecvente si mai importante intrebari pe care le au parintii atunci cand incearca sa decida asupra unui scaun auto.

Toate scaunele auto trec la aceleasi teste standard minime. In timp ce unele scaune auto mai scumpe pot include caracteristici care depasesc ceea ce este necesar, atunci cand vine vorba de scaune auto + siguranta, totul se potriveste cu montarea si instalarea.

Cel mai sigur scaun auto este cel care se potriveste corect copilului dvs. (are dimensiunea potrivita pentru varsta, greutatea si inaltimea copilului dvs.); si cel care se potriveste vehiculului dvs.  Poate fi instalat corect de dvs. de fiecare data.

Caracteristici de siguranță ale scaunului auto

Iată caracteristicile de siguranță la care trebuie să acordați atenție atunci când cumpărați un scaun auto.

Un ham de cinci puncte: Acest tip de ham este format din două curele de umăr, două curele de talie și o curea între picioare care se întâlnesc toate într-o cataramă de mijloc. Hamurile în cinci puncte sunt mai sigure decât hamurile în trei puncte, si țin copilul în poziție, împiedicându-l să se miște într-o poziție nesigură.

Reglare ușoară a hamului: An ham nu își poate face treaba decât dacă este montat corespunzător și veți avea șanse mult mai mari să înțelegeți acest lucru dacă este ușor de reglat.

Limită mai mare de greutate orientată spre spate: După cum am menționat mai sus, călătoria spre spate este mai sigură pentru cel mic decât spre față. Alegeți un scaun cu o limită ridicată a greutății orientata spre spate pentru utilizare îndelungată.

0 Shares
You May Also Like