Albirea dintilor in-office – indicatii si contraindicatii

0 Shares
0
0
0


Despre albirea dentara “in office”, am mai discutat si cu alte ocazii. Pentru cei care nu s-au intalnit cu acest termen pana acum, trebuie sa stiti ca aceasta tehnica de albire reprezinta cea mai rapida si cea mai eficienta forma de curatare si albire a dintilor, performata chiar de catre medicul dentist, la cabinet.

Esti interesat de un tratament pentru albirea dintilor? Intra pe SmileBright.ro.
In acelasi timp, aceasta tehnica este si cea mai costisitoare, putand ajunge la preturi de 800-1000 de dolari, dar nu veti avea nevoie decat de 1 sau 2 sedinte pe an, pentru a va pastra o dantura cat mai alba.

Procedeul de albire “in office” este foarte recomandat pentru indepartarea rapida a petelor dentare, rezultatele fiind observabile aproape imediat, de catre pacient.albirea-dintilor-in-office-indicatii-si-contraindicatii

De asemenea, aceasta tehnica este foarte eficienta in tratarea unor suprafete specifice ale unui singur dinte, lucru imposibil folosind alte tehnici de albire dentara, cum ar fi aplicarea gutierelor, a benzilor de albire, folosirea unor paste de dinti cu agent de albire, etc.

Mai mult decat atat, folosind aceasta tehnica, dentistul tau va detine controlul complet al tratamentului in timp real, iar sedintele pot dura 1 sau 2 ore.

Acest lucru are ca avantaje posibilitatea terminarii tratamentului oricand doreste medicul sau continuarea acestuia, dupa caz. Albirea dentara “in office” este in general un proces foarte rapid, iar rezultatele sunt evidente, la foarte scurt timp dupa vizita la medicul stomatolog, de cele mai multe ori chiar dupa prima vizita.

Multi pacienti prefera aceasta metoda de albire, mai ales cei cu posibilitati financiare mai bune, deoarece rezultatele se vad imediat si nu trebuie sa piarda timp (zile sau saptamani) cu aplicarea unor produse de albire, cateva ore pe zi.

Acest lucru poate crea disconfort pentru anumite persoane, sunt zile in care produsele pur si simplu nu se pot aplica sau uita sa le aplice, etc. Aceste probleme dispar daca se alege albirea dentara profesionala, la cabinet.

Indicatiile pentru albirea in-office includ urmatoarele aspecte:
– Dezvoltarea petelor dentare pe un singur dinte sau pe zone extinse ale danturii pacientului.
– Pete care s-au depus intre timp la nivelul smaltului dar si al dentinei (cele de la nivelul dentinei nu pot fi remediate/indepartate de produsele de albire secundare).
– Tehnica este foarte eficienta pentru indepartarea petelor profunde, de culoare maronie sau galbena.
– Tehnica este foarte eficienta pentru albirea dintilor ingalbeniti, decolorare cauzata in principal de inaintarea in varsta. Aceasta tehnica este cea mai potrivita pentru persoanele in varsta, care nu pot purta mult timp gutiere si nu pot folosi pe perioade lungi, alte produse de albire (la domiciliu).
– Este cea mai recomandata tehnica de albire, in patologia periapicala.
– Este foarte buna pentru pacientii care fumeaza si care nu intentioneaza sa se lase de fumat, dupa sedintele de albire la medicul stomatolog.
Contra-Indicatii de folosire a procedeului de albire in-office:
– Nu este recomandata pentru decolorarile produse de folosirea antibioticelor pe perioade lungi (tetraciclina in special).
– Nu este recomandata pentru albirea unor dinti afectati de carii sau care prezinta crapaturi ale smaltului, etc.
– Nu este recomandata pentru aplicari pe suprafete restaurate cu materiale ceramice.

0 Shares
You May Also Like