5 pasi pentru a determina care e cadoul potrivit

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cheltuim bani pentru alti oameni, ne simtim foarte bine din punct de vedere emotional, fata de cum ne-am simti atunci cand am cumpara pentru noi, iar acest lucru a fost demonstrat de catre foarte multe studii legate de bani si fericire.  Insa, pentru a putea oferi celor dragi cadouri de neuitat, cel mai bine este sa optati pentru cadouri activitati, caci acestea asigura amintiri pentru intreaga viata.

Cei care ofera cadouri, de multe ori fac alegerile gresite in ceea ce priveste componenta cadoului, caci, intr-adevar, poate fi cu adevarat dificil sa faci alegerea corecta pentru a fi pe placul celor ce le primesc. Exista o serie de sfaturi de care poti sa tii cont atunci cand vrei sa faci alegerile corecte.

1.Oferiti experiente, nu obiecte

60% dintre cei care aleg sa cumpere cadouri aleg articole de imbracaminte, jucarii sau electronice si doar 27% cumpara cadouri care ofera experiente, precum bilete la concerte sau spectacole ori iesiri in oras.

Totusi, cercetarile arata ca beneficiarii sunt mult mai predispusi sa aprecieze acele cadouri activitati in locul obiectelor materiale, caci acestea ii fac pe posesori sa fie mult mai fericiti atunci cand se bucura de aceste experiente. Studiile au aratat ca prietenii care isi daruiesc cadouri care presupun bilete la film, ore de dans sau alt gen de experiente se simt mult mai bine in compania celor care le-au daruit acest gen de cadouri.

Totusi, trebuie sa se tina mereu cont de varsta destinatarului, caci persoanele mai tinere apreciaza si asociaza fericirea cu acest gen de activitati interesante.

2. Adauga si daruri materiale

Nu toate obiectele daruite sunt lipsite de apreciere. Daca luati un obiect care sa se lege de o anumita activitate sau experienta, cadoul daruit poate sa fie la fel de bine primit. Atunci cand oferiti celorlalti un anumit obiect, este bine sa le scrieti o felicitare in care sa le povestiti cum puteti petrece timp impreuna atunci cand le folositi. De exemplu, daca ii oferiti partenerului un televizor, puteti sa ii spuneti cum va veti petrece serile imbratisati, urmarind emisiunile preferate.

3. Daruiti-le celorlalti ce isi doresc

Atunci cand se aleg cadouri pentru alti oameni, este o mare greseala sa incerci sa ii surprinzi cu anumite daruri care par sa evidentieze  faptul ca ii cunosti. Insa, daca cineva iti spune ceea ce isi doreste si ii place, atunci cel mai bine ar fi sa tii cont de acest lucru.

4. Cumparati daruri care salveaza timp

Oamenii se simt mult mai fericiti atunci cand cheltuiesc bani pentru servicii de economisire a timpului, precum curatenia casei sau livrarea produselor alimentare, decat pe imbracaminte sau bauturi. Totusi, daca le-ai oferi bani pentru a achita aceste servicii, cel mai probabil te-ar refuza.

In randul partenerilor functioneaza foarte bine oferirea acestui gen de cadouri, aceea prin care incerci sa ii oferi celuilalt timp liber pentru a se ocupa de el sau de hobby-urile pe care le are.

5. Faceti sa aiba un impact cat mai mare

A face o donatie in numele cuiva este o modalitate de a va arata grija si de a face bine in acelasi timp. Conform studiilor, oamenii tind sa aprecieze darurile cu impact social.

O alta varianta ar fi sa alegi un cadou care sa fie util, precum un abonament la sala, vouchere cadou sau alte obiecte care pot fi folosite pentru a fi donate.

0 Shares
You May Also Like