10 Pasi in gasirea fotografului perfect pentru nunta ta de vis

0 Shares
0
0
0

Dupa mult asteptatul ,,Da,, cu foarte mari emotii, dar si nerabdare, planuiesti ziua cea mare, a nuntii tale de vis, alaturi de perechea ta. Sunt numeroase detalii la care trebuie sa te gandesti si sa le organizezi astfel incat sa fie exact asa cum ti-ai dorit.

Dupa stabilirea locatiei, contractarea formatiei preferate, alegerea florariei celei mai parfumate, ori a cofetariei celei mai dulci, cei doi viitori miri trebuie sa ia in considerare si ofertele fotografilor de nunta si alegerea celor profesionisti.

Pentru a veni in ajutor celor nehotarati, va propunem zece pasi pentru in luarea celei mai bune decizii.

Pasul 1, este cel de stabilire unui stil. Astfel inainte de a cauta propriu zis fotografii, trebuie sa va decideti asupra unui tip, unui stil de fotografii dorit. Puteti sa va inspirati din diverse prezentari, portofolii de pe site-uri ori chiar blog-uri.

Astfel, va puteti face o lista ori chiar un folder cu mai multe tipuri, chiar puteti combina portrete si peisaje, ori poze alb-negru si viu-colorate. Insa daca aveti preferinte specifice trebuie sa cautati acel fotograf profesionist iasi care sa va poata satisface gusturile.

Pentru pasul 2 e nevoie de a va face niste teme, referitoare la website-urile de prezentare, blogurile, pozele sau videoclipurile facute la alte nunti, aceste informatii ajutandu-va la a va face o idée cu privire la stilul fotografilor.

Puteti citi feedback-ul altor clienti, raspunsul dat de fotografi, cam tot ce tine de profesionalismul acestora. Urmatorul pas, este cel de a-l intalni pe fotograful de nunta in persoana, pentru a stabili detalii legate de disponibilitate, buget, cerintele voastre speciale. Ar fi de preferat sa stati de vorba cu mai multi fotografi, sa nu va opriti chiar la primul, putand astfel sa faceti o comparatie si cu serviciile oferite de altii. Ati putea discuta eventual daca ofera si pachete de filmari nunti.

Pasul 4, este unul de vedea dincolo de aparente, de prezentarea stralucitoare si perfecta a pozelor si albumelor. Astfel cereti sa vi se arate albume intregi de nunti, asemanatoare cu a voastra.

Ceea ce trebuie sa faceti apoi, la pasul 5, este sa fiti cat mai obiectiv cu privire la pozele, albumele, sau sesiunea trash the dress, astfel incat sa sa se plieze cat mai mult pe preferintele voastre (pozele sa nu fie sterse, cu o lumina buna, sa fie surprinse momentele emotionante).

Asigurati-va ca personalitatile voastre se potrivesc, astfel incat pentru pasul 6 sa observati ca ei chiar isi dau interesul, sunt receptivi la ceea ce voi sugerati, ca puteti sa le spuneti orice, va simtiti confortabili in prezenta lor, si astfel si invitatii se vor simti bine alaturi de ei.

Compara pachetele (e propunerea pasului 7), adica este important sa stabilesti detaliile legate de buget, ce este inclus in pachetul de baza (cate ore vor fi alaturi de tine, in ziua nuntii, daca sunt incluse poze la pregatiri, ceremonii, ori chiar la o sedinta de save the date sau trash the dress). Este de preferat evident ca sa aveti doi fotografi, astfel ca imortalizarea momentelor cheie sa fie acoperite.

Pentru pasul 8 este bine sa luati in considerare drepturile pe care le aveti, cel  la intimidate si protejarea datelor cu character personal. Astfel fotograful de la nunta trebuie sa aibe acordul vostru pentru a va folosi pozele la conceperea unui album sau a unei prezentari.

Un alt aspect pe care trebuie sa il discutati cu fotograful de nunta este cel legat termenul de primirea pozelor si a albumelor. Trebuie sa tineti cont de timpul de  prelucrare a pozelor,  de cantitea de poze prelucrate, de rezolutie, de selectarea lor pentru un album, astfel ca e necesar sa fiti si voi intelegatori.

Ultima, dar nu cea din urma cerinta pe care trebuie sa o luati in considerare este recuzita pe care o doriti sa o aduca, ori sa mentionati detalii legate de legaturile familiale, prieteni sau publicarea unor poze direct pe retelele de socializare, astfel incat fotograful de nunta sa poata sa-si faca cat de bine treaba!

0 Shares