10 neintelegeri hilare pe care oamenii chiar le cred

0 Shares
0
0
0

10 neintelegeri hilare pe care oamenii chiar le cred
1.    Reimprospatarea (refresh) are puterea de a face computerul sa lucreze mai rapid

Aceasta este valabil pentru toti utilizatorii de computere. Daca detineti un computer, exista o buna sansa ca tu sa reimprospatezi desktop-ul frenetic tot timpul. V-ati intrebat vreodata ce realizeaza de fapt reimprospatarea?

Daca ai spus ca tu crezi ca face computerul sa lucreze mai rapid, te inseli. Nu exista nimic ce poti face pentru ca computerul tau sa lucreze mai rapid.

Fara a intra prea mult in jocul de cuvinte tehnice, un desktop este considerat a fi ca un dosar in sistemul de operare Windows.

Ca urmare, sistemul are nevoie de reimprospatare ori de cate ori se adauga un fisier nou sau se elimina de pe desktop. In timp ce sistemul de operare este programat sa faca acest lucru in mod automat, exista anumite situatii în care s-ar putea nu reuseasca sa faca acest lucru. (De exemplu, modificarile nu pot fi reflectate atunci cand incercati sa re-aranjati iconitele de pe desktop).

Pentru a aborda aceasta problema speciala, Microsoft a construit o optiune de reimprospatare pentru a putea fi realizata manual.

Aceasta problema a fost agresiva in versiunile anterioare de Windows, si, ca rezultat, tehnicieni, precum si inginerii au trebuit sa reimprospateze destul de des, ceea ce duce la crearea unui obicei compulsiv de soiuri pentru utilizatorii de Windows. Aceasta tendinta a prins pe la fel ca majoritatea obiceiurilor proaste, si din pacate, va ramane.

2.    Barbatii cred ca isi pot repara computerele singuri
Un sondaj realizat de GMI cercetare au ca tinta sa stabileasca cat de buni suntem la a avea grija de computerele noastre.

Potrivit sondajului a 1001 barbati si femei intre 35 si 70 de ani, aproximativ 46% dintre barbati au raspuns spunand ca isi pot repara computerele. Se pare ca nu pot. Ei nu au reusit sa diagnosticheze corect un computer atunci cand li s-a prezentat cu o problema simpla.

Se pare că barbatii sunt pur si simplu reticenti in a primi ajutor atunci cand vine vorba de computere sau sa ceara directii.

[adsenseyu1]

3.    O placa de baza este puntea unui vas de croaziera
Jargonul in computere este cu siguranta complicat, dar in cazul in care nu traiesti sub o stanca, probabil stiice o placa de baza. Cu toate acestea, se pare ca 42% dintre oameni cred ca aceasta este o punte pe o nava de croaziera, in ciuda faptului ca nu traiesc sub o stanca.

Daca crezi ca asta a fost absurd, exista 4% persoane care cred ca o placa de baza este un director general de sex feminin. Din fericire, exista speranta ramasa in viata pentru omenire, ca 54% din cei care au raspuns sondajului au identificat corect ceea ce este o placa de baza.

Daca inca te intrebi, o placa de baza este o placa de circuit imprimata pe un computer. Se numește placa de baza, deoarece detine toate componentele electronice, ca hard disk-uri, placi video si de sunet atasate la ea. Aceste placi sunt literalmente “mama tuturor componentelor” dintr-un calculator, de unde si numele.

4.    Jargon este o planeta din sistemul solar
Jargon este format din cuvinte tehnice / expresii folosite de o anumita profesie sau un grup. Cu alte cuvinte, este limba profesionistilor.

Fiecare grup are propria terminologie unica. Directorii de vanzari folosesc un tip diferit de jargon, comparativ cu comerciantii de pe Wall Street, un om local bun la toate sau programatori, pentru a numi doar cateva exemple.

In timp ce nu poti intelege jargonul foarte bine, fii absolut sigur de faptul ca atunci cand cineva rosteste cuvantul nu vorbeste despre o planeta din sistemul nostru solar.

Asa cum 5% dintre americani cred ca jargon este o planeta din sistemul solar, 12% cred ca acesta este este o forma de carne exotica. Din fericire, cei 83%  ramasi inteleg corect ce inseamna jargon.

5.    HTML este STD
HTML este peste tot. Din cauza HTML citesti acum acest articol  in timp ce amani lucrul la locul de munca. HTML este intr-o multime de lucruri, de la pagina ta de Facebook pana la adresa ta de email, videoclipul de pe YouTube pe care planifici sa il vezi  si orice altceva on-line. Deci, este un fel de boala? Desigur ca nu!

HTML sau HyperText Markup Language este un limbaj de computer care face ca paginile de web sa prinda viata. Un browser web foloseste acest limbaj pentru a iti umple ecranul cu culori, imagini, texte si alte elemente de pe o pagina web.

Un studiu realizat pentru a testa cunoasterea-tech a oamenilor a aratat ca 11% dintre americani cred ca HTML este o boala cu transmitere sexuala in timp ce aproximativ 10% cred ca este o structura de drum care traverseaza Anglia.

Filosofic vorbind, ai putea argumenta ca internetul ar putea fi o boala, dar cu siguranta nu se transmite prin contact sexual.

6.    Computand cloud ( nor ) este afectat de vremea rea
Tehnologia este ceva care deruteaza majoritatea oamenilor. Termeni ca “date importante” si “cloud computing”, au tendinta de a trece peste intelegerea unor oameni.

Una dintre concluziile apreciate unui studiu de grup Citrix a peste 1000 de oameni, este faptul ca 51% dintre participanti au crezut vremea rea afecteaza cloud computing. 95% dintre participanti, credeau ca nu au folosit niciodata cloud computing in ciuda faptului ca acestia il folosesc in fiecare zi pentru a impartasi melodii, imagini si documente.

Se pare ca prea multi oameni iau”cloud” (nor) din cloud computing literalmente. Cloud computing se refera la computer bazat pe internet care foloseste servere la distanta, pentru a permite schimbul de date. Orice pastrezi sau impartasesti pe internet s-ar putea califica teoretic ca unul dintre cel mai crude forme de cloud computing. Te asigur ca vremea rea nu are nimic de-a face cu asta.

Data viitoare cineva iti spune “locul de munca pe viitor va fi in intregime pe nor” te rog sa NU te gandesti la The Jetsons.

7.    Evolutia este o minciuna
Potrivit unui sondaj national realizat in 2012, doar aproximativ 40% dintre americani cred in evolutie. De fapt, un deputat din Alabama a sponsorizat chiar un proiect de lege care subliniaza predarea creationismului in scoli din statul acela.

Un sondaj similar efectuat la scară globala a aratat ca peste 60% dintre italieni cred in evolutie, in ciuda faptului ca cei mai multi sunt catolici.

[adsenseyu1]

8.    Un browser este un motor de cautare
Daca citesti asta, probabil folosesti un browser. Dar, stii ce browser folosesti? Daca ai raspuns “Google” sau “Yahoo” ca 92% din persoanele intervievate intr-un sondaj realizat de Google, viata ta este pe cale sa se schimbe.

Un browser web este o aplicatie software care iti permite sa accesezi paginile web si alte informatii de pe web in intreaga lume. In termeni mai simpli, un browser este folosit pentru a accesa pagini web direct dacă stii adresa lor sau URL-ul. Un motor de cautare este ceva care iti permite sa gasesti pagini web bazate pe cuvinte cheie.

9.    1 din 4 americani cred in teoria conspiratiei
Se pare ca tara celor liberi, nu este libera de teorii ale conspiratiei. De la asasinarea lui JFK, la aterizari de OZN-uri, 9/11, neamul presedintelui Obama si originile straine ale presedintelui Bush, nu exista deficit de teorii ale conspiratiei in America. Rasmussen Reports a chestionat publicul larg in iulie 2014 cu privire la credinta lor in teoriile conspiratiei.

Se pare că aproximativ 30% dintre americani cred in existenta unui al doilea tragator in asasinarea lui Kennedy, 25% cred ca guvernul stia in prealabil despre atacul din 9/11, 25% cred că Obama nu este un cetatean american si aproximativ 20 % cred in prabusirea unui OZN in apropiere de Rosewell, New Mexico. Si lista poate continua…

10.    Americanii isi au independenta de la Mexic
Ce sarbatoresc americanii pe 4 iulie? Ai raspunsi “Ziua Independentei” sau “semnarea Declaratiei de Independenta” ca majoritatea americanilor? Daca da, ai gresit. La 4 iulie 1776 Declaratia de Independenta a fost ratificata de Congres.

In timp ce asta este o conceptie gresita comuna (si oarecum de inteles), stiai ca unii americani cred ca au primit independenta de la China sau Mexic?

Poti inchide gura pe care tocmai ai cascat-o. Potrivit unui sondaj Gallup din 2012,  20% dintre americani nu stiu sigur de la cine si-au primit independenta. 2% cred ca au primit independenta de la Franta, si 3% cred ca au primit independenta de la alta tara- lista include Rusia, China si Mexic.

Din fericire, aproximativ 75% dintre americani au raspuns la sondaj cu raspunsul corect, care este Marea Britanie.

0 Shares
You May Also Like