Volkswagen, Hyundai și startup-ul mașinilor autonome

Volkswagen, Hyundai și startup-ul mașinilor autonome

0 Shares
0
0
0

Informatii oferite de WeltKlasse Automobile, importator si distribuitor autovehicule second-hand.

Volkswagen și Hyundai Motor Co. au declarat că vor colabora cu startup-ul de mașini autonome Aurora Innovation din Silicon Valley pentru a dezvolta proiectul taxi-urilor autonome în marile orașe.

Chris Urmson, CEO-ul Aurora și conducătorul tehnic al proiectului Google privind mașinile autonome, care a dezvoltat prototipul Firefly, lucrează pentru Aurora din 2016, împreună cu Sterling Anderson, fost designer Tesla și cu expertul în robotică Drew Bagnell.Volkswagen, Hyundai și startup-ul mașinilor autonome

Colaborarea Volkswagen cu startup-ul din Palo Alto, Calif, a început în urmă cu 6 luni, specialiștii celor două companii lucrând la integrarea sistemului autonom propus de Aurora – incluzând senzori, hardware și software – în produsul Sedric al Volkswagen, mașina autonomă prezentată în luna martie a anului trecut la Geneva.

Matthias Mueller, CEO-ul VW, în Sedric

„Când sistemul autonom se va dezvolta, îl vom integra în cadrul brandurilor Volkswagen și al diferitelor categorii de produse cum ar fi utilitarele de navetă și livrare autonome sau camioane autonome fără cabină” – a scris Urmson pe blog.

VW pariaza pe masinile autonome

Andreas Brozat, purtătorul de cuvânt al Volkswagen, a declarat că durata parteneriatului nu a fost determinată și că existența sa întărește angajamentul că mașinile autonome vor apărea pe străzi cât mai repede posibil.

„În trecut, motorul era inima mașinii, dar acum, sistemele de siguranță vor fi punctul forte al mașinilor autonome”, a spus Brozat. El a mai declarat că Volkswagen urmărește implementarea produsului pe scală largă.

Hyunday: din 2021 masini autonome de nivel 4

Volkswagen, Hyundai și startup-ul mașinilor autonome

Colaborarea Hyundai cu Aurora va debuta cu lansarea modelelor personalizate în orașe speciale de testare. Pe termen lung, colaborarea cu Hyundai aspiră să comercializeze mașini autonome. De asemenea, Hyundai plănuiește să lanseze, cu ajutorul parteneriatului, vehicule autonome de nivel 4 începând cu 2021. Aceste mașini, ce funcționează fără aport uman sau supraveghere sub condiții speciale, sunt la un pas de mașinile complet autonome.

Hyundai a întreprins eforturi în acest sens încă din 2015, testând mașini autonome în părțile rurale din Nevada. Prima care va fi supusă anul acesta procesului de testare este mașina pe bază de celulă de combustibil, produsă de compania sud-coreeană, lansată la conferința de tehnologie CES din Las Vegas, la începutul lunii.

„Sistemul de propulsie bazat pe celula de combustibil va oferi rampa ideală de lansare a tehnologiilor mașinilor autonome, necesitând o cantitate enormă de energie pentru a susține fluxul de transmitere a datelor. Vehiculele cu celule de combustibil bazate pe hidrogen vor fi capabile să furnizeze o alimentare stabilă cu energie electrică.” – a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Alte companii, precum Lyft și NuTonomy, au anunțat planuri similare pentru a implementa taxi-uri autonome în următorii ani.

Anderson, directorul de producție de la Aurora, a spus că serviciile de transport sunt cea mai bună poartă de intrare pentru mașinile autonome: „Este o piață vastă și cererea este mare.”

0 Shares
You May Also Like